Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

de Andra_Constantinescu in Penne, 9 Mar 2016 | 1020 vizualizari

 

Initial am vazut intr-o carte niste retete asemanatoare, apoi am vazut si la Rita reteta aceasta si am zis sa incerc si eu. Desigur, difera unele lucruri, dar a iesit ceva tare bun, ca sa nu mai zic ce repede am pregatit totul.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri de ulei de masline;
  • 100 g praz;
  • 120 g ciuperci champignon;
  • sare;
  • 200 ml smantana pentru gatit;
  • 100 ml apa;
  • 30 g frunze de spanac;
  • 1/3 lingurita de nucsoara;
  • putin piper negru macinat;
  • 150 g penne rigate + sare + apa pentru fierberea acestora (1 - 1,5 l).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac:

Prazul se spala si se taie rondele.

Ciupercile se spala si se taie felii subtiri.

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci. 

Frunzelor de spanac li se indeparteaza nervura groasa, apoi se spala si se rup.

Peste praz si ciuperci se adauga smantana pentru gatit, apa, spanacul, nucsoara si piperul si se amesteca, apoi se lasa in continuare la foc, fara a mai pune capacul tigaii, pana cand scade apa.

Pennele se fierb in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se clatesc sub jet de apa calda, apoi se servesc impreuna cu sosul.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-0
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-1
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-2
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-3
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-4
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-5
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-6
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-7
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac-8

COMENTARII (22)

Moni_alex

Moni_alex 1

12.03.2016, 15:01

Delicioase!

mirela0911

mirela0911 1

12.03.2016, 16:47

Tare bun!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 15:38

bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!