Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

de Andra_Constantinescu in Penne, 9 Mar 2016 | 1392 vizualizari

 

Initial am vazut intr-o carte niste retete asemanatoare, apoi am vazut si la Rita reteta aceasta si am zis sa incerc si eu. Desigur, difera unele lucruri, dar a iesit ceva tare bun, ca sa nu mai zic ce repede am pregatit totul.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri de ulei de masline;
  • 100 g praz;
  • 120 g ciuperci champignon;
  • sare;
  • 200 ml smantana pentru gatit;
  • 100 ml apa;
  • 30 g frunze de spanac;
  • 1/3 lingurita de nucsoara;
  • putin piper negru macinat;
  • 150 g penne rigate + sare + apa pentru fierberea acestora (1 - 1,5 l).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac:

Prazul se spala si se taie rondele.


Ciupercile se spala si se taie felii subtiri.


Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, apoi se adauga prazul, ciupercile si putina sare si se acopera tigaia cu un capac, lasand-o la foc pana cand scade apa lasata de ciuperci.


Frunzelor de spanac li se indeparteaza nervura groasa, apoi se spala si se rup.


Peste praz si ciuperci se adauga smantana pentru gatit, apa, spanacul, nucsoara si piperul si se amesteca, apoi se lasa in continuare la foc, fara a mai pune capacul tigaii, pana cand scade apa.


Pennele se fierb in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si se clatesc sub jet de apa calda, apoi se servesc impreuna cu sosul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Moni_alex 1

12.03.2016, 15:01

Delicioase!

mirela0911 1

12.03.2016, 16:47

Tare bun!

noiinbucatarie 1

14.03.2016, 15:38

bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Penne cu spanac si pui