Penne rigate cu vinete si mozzarella

de vio_dreams in Penne, 15 Noi 2013 | 3459 vizualizari

 

Cui nu-i plac pastele? Rapide, versatile, gustoase, satioase, pot fi usor adaptate pentru toate gusturile si pot deveni cu usurinta vedeta unui pranz copios sau a unei cine rapide.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne rigate
  • 2 vinete
  • 1 conserva rosii intregi
  • 300 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • busuioc verde
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu vinete si mozzarella:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le trecem prin jet de apa rece apoi le punem intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.

Rupem deasupra bucati jumatate din cantitatea de mozzarella.

Spalam vinetele, le taiem felii subtiri, le presaram cu sare si le lasam cateva minute apoi le prajim in ulei de masline.

Le scoatem pe servetele absorbante ca sa scapam de excesul de ulei.

Adaugam feliutele de vinete peste paste.

Intrr-o craticioara innabusim usturoiul pisat in doua linguri de ulei de masline. Adaugam rosiile si sucul din conserva, zaharul, busuiocul uscat, sarea si piperul. Lasam pe foc pana scade zeama si capata consistenta unui sos.

Asezam deasupra din loc in loc mozzarella ramasa taiata felii.

Dam la cuptor 20 minute.

Presaram deasupra parmezan ras  si garnisim cu  busuioc verde. Dupa preferinte puteti  sa mai adaugati si in farfurie parmezan.

 

RETETA IN IMAGINI

Penne rigate cu vinete si mozzarella-0
Penne rigate cu vinete si mozzarella-1
Penne rigate cu vinete si mozzarella-2
Penne rigate cu vinete si mozzarella-3
Penne rigate cu vinete si mozzarella-4
Penne rigate cu vinete si mozzarella-5
Penne rigate cu vinete si mozzarella-6
Penne rigate cu vinete si mozzarella-7
Penne rigate cu vinete si mozzarella-8
Penne rigate cu vinete si mozzarella-9
Penne rigate cu vinete si mozzarella-10

COMENTARII (4)

deyutzky

deyutzky 1

15.11.2013, 09:29

yuuumyy

Anett

Anett 1

15.11.2013, 09:46

bun bun!

Rocsi

Rocsi 1

15.11.2013, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!