Penne rigate cu vinete si mozzarella

de vio_dreams in Penne, 15 Noi 2013 | 3561 vizualizari

 

Cui nu-i plac pastele? Rapide, versatile, gustoase, satioase, pot fi usor adaptate pentru toate gusturile si pot deveni cu usurinta vedeta unui pranz copios sau a unei cine rapide.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne rigate
  • 2 vinete
  • 1 conserva rosii intregi
  • 300 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • busuioc verde
  • ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu vinete si mozzarella:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, le trecem prin jet de apa rece apoi le punem intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.


Rupem deasupra bucati jumatate din cantitatea de mozzarella.


Spalam vinetele, le taiem felii subtiri, le presaram cu sare si le lasam cateva minute apoi le prajim in ulei de masline.


Le scoatem pe servetele absorbante ca sa scapam de excesul de ulei.


Adaugam feliutele de vinete peste paste.


Intrr-o craticioara innabusim usturoiul pisat in doua linguri de ulei de masline. Adaugam rosiile si sucul din conserva, zaharul, busuiocul uscat, sarea si piperul. Lasam pe foc pana scade zeama si capata consistenta unui sos.


Asezam deasupra din loc in loc mozzarella ramasa taiata felii.


Dam la cuptor 20 minute.


Presaram deasupra parmezan ras si garnisim cu busuioc verde. Dupa preferinte puteti sa mai adaugati si in farfurie parmezan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu vinete si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

deyutzky 1

15.11.2013, 09:29

yuuumyy

Anett 1

15.11.2013, 09:46

bun bun!

Rocsi 1

15.11.2013, 12:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Serpentelli cu legume si cascaval