Pere caramelizate la cuptor

de Catalina L in Dulciuri, 28 Oct 2015 | 869 vizualizari

 

Pere, fructe-minune.
Cunoscute ca fiind printre primele fructe cultivate, perele şi-au făcut treptat apariţia în numeroase ţări de pe glob.
Dincolo de coaja lor aurie, perele conţin un întreg depozit de vitamine şi săruri minerale benefice organismului şi sistemului imunitar.
Consumul de pere oferă atât plăcerea savurării unor fructe delicioase şi parfumate, cât şi posibilitatea asimilării componentelor sănătoase ale acestora.
Perele au fost cultivate pentru prima dată în anul 5000 înainte de Hristos de către Feng Li, un meşteşugar chinez recunoscut. Pe aceste teritorii, perele erau considerate adevărate simboluri ale nemuririi, pentru că arborii în care creşteau aveau o viaţă foarte lungă, de cel puţin 100 de ani.

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 4 linguri zahăr brun
  • 30 g de unt
  • scorțișoară

Pentru aluat:

  • 1/2 pachetel drojdie uscata
  • 250 g făină
  • 10 cl de lapte
  • sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 50g unt
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere caramelizate la cuptor:

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata.


Adaugam laptele încălzit în prealabil și se framanta bine (dacă aveți un robot utilizați-l).


Se adaugă zahărul, sarea și oul si se framanta 10 minute, până când aluatul se desprinde de castron. Adaugam untul în 2 etape si frământam până când este bine incorporat.


Acoperiți vasul cu un prosop si lasati aluatul sa creasca 60 de minute într-un loc cald.



Pregătiți perele:


Spălați perele. Se taie în două și se îndepărtează miezurile.


Se taie in felii numai la suprafata.


Într-o tigaie, se toarnă zahărul.


Incalziti la foc mediu si amestecati. Continuați până cand se caramelizeaza.


Adaugati untul si amestecati.


Puneti perele, scortisoara si colorati cateva minute intorcand și ungand jumatatile de pere cu caramel.



Fainati suprafata de lucru


Intindeti aluatul cu un rulou, puneti o para sau o jumatate peste aluat, decupati conturul facand si 2 foi.


Puneti formele decupate pe o foaie de copt.



Puneti peste ele jumatatile de pere, si un pic de sos caramel.


Dati la cuptor la 180°C pentru 15 minute.


Decorati cu zahar pudra si serviti caldute.



Daca va ramane aluat puteti face Donuts la cuptor...vezi aici



Poftă bună !!!!


 

TIPS-URI

1

le puteti servi caldute cu inghetata de vanilie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere caramelizate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

29.10.2015, 07:52

multumesc la toti

miki_a 1

29.10.2015, 08:59

Ce prezentare frumoasa!

Aletta 1

29.10.2015, 09:16

arata f bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa