Pere in sos de vin

de jolygina in Prajituri, 17 Aug 2010 | 4879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pere (pentru o portie)
  • 100g vin rosu
  • 3 linguri zahar brun
  • coaja de la o lamaie
  • un varf cutit de scortisoara
  • frisca pentru decor
  • o mana de nuci macinate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de vin:

se curata perele de coaja

pune vinul impreuna cu mirodeniile ,

dupa ce a inceput sa clocoteasca il mai lasam sa fiarba 3-4 min dupa care punem perele in sosul de vin si le lasam sa fiarba cam 10-15 min ,pana patrunde bine siropul de vin in pere

scoatem perele pe o farfurie sa se raceasca dupa care lasam siropul sa mai fiarba 5-10 min pana mai scade putin si se ingroasa ,

dupa ce s-a racit adaugam nucile macinate in sirop si turnam totul peste pere

 

cand s-a racit se orneaza cu frisca(eu nu am avut frisca asa ca le-am mancat asa)

pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Corinuta 1

18.08.2010, 12:33

Nu le-am incercat inca.....dar cred ca urmeaza!

mihaelar63 1

19.08.2010, 08:23

daca binedispun si eu vreau

jolygina 1

19.08.2010, 13:39

pai ce dulciuri bine dispun mai ales ca desertu acesta are si licoarea lui bahus

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu pere