Pere in sos de vin

de Rocsi in Dulciuri, 23 Oct 2013 | 2870 vizualizari

 

Am vazut cateva retete de pere in sos de vin insa niciodata nu am fost tentata sa fac pana ieri cand am primit niste pere. Erau niste pere cam tari, de tara, pe alocuri patate cum au cazut din copac si nu mergeau mancate asa. Nu stiam ce sa fac cu ele si am zis ca sunt perfecte pentru a fi fierte in vin. Nu pot sa va spun ce succes au avut, pentru ca au servit atat ai mei cat si prietenii de familie care mi-au adus perele. O nebunie!

 

INGREDIENTE

  • 6 pere mai tari
  • 900 ml vin rosu de tara (eu de asta am avut)
  • 8 linguri de zahar
  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 stelute de anason
  • 3 fasii coaja de portocala (fara partea alba)
  • 2 fasii coaja de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de vin:

Spalam perele, le decojim si unde sunt patate le taiem.

Intr-un vas mai inalt punem vinul impreuna cu zaharul si le asezam pe foc amestecand continuu pana se topeste zaharul.

Cand incepe sa clocoteasca asezam usor perele si le lasam sa fiarba circa 20 minute, apoi dam drumul batoanelor de scortisoara.


Dupa alte 10 minute punem cojile de portocala, lamaie si stelutele de anason.

Le lasam sa fiarba la foc potrivit.


Intepam perele cu o scobitoare si cand simtim ca sunt bine patrunse le scoatem pe un platou.

La mine 45 de minute a durat pana au fost fierte cum trebuie.

Daca sosul nu este destul de scazut il mai lasam putin pe foc, daca nu il dam deoparte. Eu in momentul in care am scos perele aveam si consistenta sosului dorita.


Le lasam sa se racoreaca putin, apoi pe un platou ne asezam pere, deasupra sos si servim!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

Rocsi 1

20.11.2013, 21:40

Mihaela, Cris va multumesc

nadea68 1

20.12.2013, 23:11

Rocsi 1

21.12.2013, 11:01

Nadea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Pere in sos de vin