Pere in sos de vin alb

de dentistutza in Sirop / Compot, 13 Sep 2011 | 8316 vizualizari

 

Este un desert racoros si parfumat care nu contine alcool deoarece acesta se pierde prin fierbere. Pentru un exces de rasfat am fost tentata sa-l servesc cu o cupa de inghetata de vanilie intr-o fierbinte seara de vara!!! Wow!!!!

 

INGREDIENTE

  • 3 pere
  • 300 ml vin alb
  • 4 linguri zahar brun
  • 1 baton de scortisoara
  • 2 lingurite amidon Gustin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere in sos de vin alb:

Perele se cojesc si se lasa cu codita. Intr-un vas cu fund gros se toarna vinul alb se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara . Se pun perele in sos si se lasa sa fiarba pe foc mic/potrivit intorcandu-le cand si cand ca sa se patrunda bine de arome. Cand sunt aproape gata se scot cu grija din vas. Se dizolva amidonul in doua trei linguri de apa rece, se toarna peste sosul de vin si se fierbe cam doua minute amestecand usor pana se ingroasa. Se pun iarasi perele in sirop se mai dau doua trei clocote si se opreste focul.

Se sevesc rrrrreeeci!

TIPS-URI

1

evident fiecare foloseste cate pere doreste, o para=o portie!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere in sos de vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

13.09.2011, 21:37

Chiar ca woaaaw

Bunica 1

13.09.2011, 23:52

Offfff, de cand tot zic sa faaaac ? Sunt delicioase !

jolygina 1

20.09.2011, 20:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

ieri la 20:34

Iepuras la cuptor in suc de rosii

de abetina 1

ieri la 11:30

Prăjitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

Tort cu coacaze rosii si albe

pe 22.02 la 11:50

Piscoturi de sampanie Savoiardi

pe 22.02 la 11:15

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de pere