Perișoare în sos de dovlecel și gulie

de Panacris in Mancaruri cu carne, 13 Aug 2013 | 1536 vizualizari

 

În urmă cu 35 de ani, m-am îmbolnăvit tocmai în vacanță, undeva în Maramureș, mai exact Câmpulung la Tisa, aproape de Sighetul Marmației, de virusul hepatic al mâinilor murdare;) Vreau să ajung la faptul că cca. 1 an, după acest incident am mâncat doar mâncare de regim pe bază de dovlecei și gulii :D Muuuuult timp după acest incident nu am vrut să mai aud de dovlecei și gulii;) Azi am redescoperit gustul minunatelor perișoare dietetice;) Mă rog, eu le-am transformat un pic, dar vă asigur că sunt super demențiale;)

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă cca. 400 g,
  • ceapă galbenă 1 bucată medie,
  • morcov 1 bucată medie,
  • pătrunjel rădăcină 1/2 bucată medie,
  • păstârnac rădăcină 1/2 bucată medie,
  • orez cca. 3-4 linguri,
  • ouă 1 bucată,
  • dovlecel 1 bucată,
  • gulie cu coajă movalie 1/2 bucată,
  • ulei de măsline,
  • mărar verde 1/2 legătură,
  • sare aromată Panacris,
  • piper proaspăt măcinat,
  • lapte 500 ml,
  • făină cca. 2-3 linguri,
  • nucșoară cca. 1 g
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perișoare în sos de dovlecel și gulie:

Pentru perișoare:


Ceapa, morcovul, pătrunjelul, păstârnacul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la călit într-o tigaie cu strat de ceramică, cu puțin ulei de măsline, acoperit, la foc mediu cca. 5 minute. Apoi se adaugă orezul curățat și spălat cu cca. 100 ml de apă rece, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele și se lasă la fiert, acoperit la foc mic cca. 5 minute.


După ce orezul a înflorit puțin, se adaugă la amestecul de carne și se încorporează ușor, cu adaos de ou, sare aromată, piper proaspăt măcinat și se lasă la odihnă entru cca. 5 minute.


Între timp dovlecelul și gulia curățate de coajă se rad fin, se pun la fiert în puțină apă și ulei. Din amestecul de carne se formează perișoare cu ajutorul a două linguri, ce se pun la fiert în amestecul de dovlecel și gulie. După ce s-a pus toate perișoarele se adaugă mărar tocat mărunt și se lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute acoperit. Între timp se prepară un sos din făină, lapte rece și nucșoară, adică făina se dizolvă în laptele rece, se presară nucșoară și se amestecă energioc până ce se omogenizează amestecul. Spre sfârșitul fierberii perișoarelor se adaugă sosul de făină, se amestecă continuu că să nu se facă cocoloașe, apoi se lasă la foc mic cca. 5 minute amestecându-se ușor. Mâncărica se servește fierbinte, ca atare fără nici un fel de adaos.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Perișoare în sos de dovlecel și gulie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

JamilaCuisine 1

13.08.2013, 23:02

Ce idee buna! Super perisoare!

Corinuta 1

13.08.2013, 23:17

Foaaaarte interesant sos le-ai facut!

Panacris 1

14.08.2013, 10:25

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu prepelite in glazura de rodie