Perisoare si oua posate in piure de spanac

de merisor in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2014 | 1493 vizualizari

 

De cand am descoperit aici pe bucataras ca pot folosi perisoarele si altfel decat in ciorba, le tot combin in diverse sosuri si mancaruri.
Concluzia: imi plac in orice combinatie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 700 gr carne tocata(porc+vita)
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez(150 ml)
  • un praf de piper
  • un praf de cimbru
  • sare
  • 1 ou
  • 1 l apa pentru fiert
  • Pentru prepararea spanacului:
  • 900 gr spanac maruntit, congelat
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 5 graunti de usturoi
  • 120 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 200 gr pasta de rosii
  • In plus:
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare si oua posate in piure de spanac:

Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat.


Incepem cu prepararea perisoarelor.


Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin robot, le asezonam cu sare, cimbru si piper macinat, apoi adaugam orezul si un ou crud.


Omogenizam totul bine si formam perisoarele cat de mari le dorim.


Punem apa cu putina sare intr-un vas pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam perisoarele si le lasam sa fiarba pana cand orezul este preparat definitiv, dar si carnea.


Preparam intre timp si spanacul.


Curatam si spalam bine legumele.


Ceapa o vom toca solzisori, morcovul cuburi, la fel si ardeiul.


Calim legumele in ulei, pana cand se vor patrunde bine, apoi adaugam spanacul direct inghetat si il acoperim cu supa in care au fiert perisoarele.


Nu punem toata supa de la inceput, doar atat cat sa fie ingredientele acoperite.


Adaugam foile de dafin, acoperim vasul si lasam preparatul sa fiarba la foc mediu aproximativ 20 de minute, gustand din cand.


Cand spanacul este preparat, adaugam pasta de rosii si dupa 5 minute perisoarele, usturoiul tocat rondele si acoperim din nou cu supa in care au fiert perisoarele.


Cand mancarea incepe sa fiarba pe margini adaugam ouale, acoperim vasul cu capac si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind crusta la suprafata.


Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.


 

TIPS-URI

1

Inainte de a adauga supa in care au fiert perisoarele, peste spanac, inlaturam grasimea care s-a format deasupra supei, cu ajutorul unui polonic, pentru ca deja folosim si ulei.

2

Foile de dafin este indicat sa le inlaturam dupa 15-20 de minute de fiert, pentru ca vor lasa un gust amarui, daca sunt fierte timp indelungat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare si oua posate in piure de spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

merisor 1

12.12.2014, 10:22

tanyapatap 1

13.12.2014, 19:09

ghioceli 1

22.04.2015, 09:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu ou ochi