Perisoare si oua posate in piure de spanac

de Merisor in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2014 | 4723 vizualizari

 

De cand am descoperit aici pe bucataras ca pot folosi perisoarele si altfel decat in ciorba, le tot combin in diverse sosuri si mancaruri.
Concluzia: imi plac in orice combinatie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 700 gr carne tocata(porc+vita)
  • 2 cepe
  • 1 ceasca orez(150 ml)
  • un praf de piper
  • un praf de cimbru
  • sare
  • 1 ou
  • 1 l apa pentru fiert
  • Pentru prepararea spanacului:
  • 900 gr spanac maruntit, congelat
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 5 graunti de usturoi
  • 120 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 200 gr pasta de rosii
  • In plus:
  • 4 oua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare si oua posate in piure de spanac:

Am pus 4 oua, pentru ca atatea persoane suntem la masa, pentru a doua zi, ouale le-am preparat separat.

Incepem cu prepararea perisoarelor.

Amestecam carnea tocata cu ceapa trecuta prin robot, le asezonam cu sare, cimbru si piper macinat, apoi adaugam orezul si un ou crud.

Omogenizam totul bine si formam perisoarele cat de mari le dorim.

Punem apa cu putina sare intr-un vas pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam perisoarele si le lasam sa fiarba pana cand orezul este preparat definitiv, dar si carnea.

Preparam intre timp si spanacul.

Curatam si spalam bine legumele.

Ceapa o vom toca solzisori, morcovul cuburi, la fel si ardeiul.

Calim legumele in ulei, pana cand se vor patrunde bine, apoi adaugam spanacul direct inghetat si il acoperim cu supa in care au fiert perisoarele.

Nu punem toata supa de la inceput, doar atat cat sa fie ingredientele acoperite.

Adaugam foile de dafin, acoperim vasul si lasam preparatul sa fiarba la foc mediu aproximativ 20 de minute, gustand din cand.

Cand spanacul este preparat, adaugam pasta de rosii si dupa 5 minute perisoarele, usturoiul tocat rondele si acoperim din nou cu supa in care au fiert perisoarele.

Cand mancarea incepe sa fiarba pe margini adaugam ouale, acoperim vasul cu capac si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind crusta la suprafata.

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a adauga supa in care au fiert perisoarele, peste spanac, inlaturam grasimea care s-a format deasupra supei, cu ajutorul unui polonic, pentru ca deja folosim si ulei.

2

Foile de dafin este indicat sa le inlaturam dupa 15-20 de minute de fiert, pentru ca vor lasa un gust amarui, daca sunt fierte timp indelungat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare si oua posate in piure de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita pe pat de creamy spinach si cartofi