Peste acoperit cu bacon la cuptor

de cristeena20 in Peste, 26 Oct 2012 | 3827 vizualizari

 

Este prima mea reteta facuta la cursul de bucatarie portugheza. E ff simplu de facut si foarte bun. Se poate folosi peste file fara oase sau dourada .Noi am folosit Maruca (nu am gasit traducerea in romaneste)

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste mai mari (sa fie peste de mare (oceanic), fara oase
  • 8 felii subtiri de bacon
  • sare, piper
  • 5 catei de usturoi
  • coriandru proaspat (100 gr)
  • 4 cepe mari
  • 1 ardei gras verde sua rosu
  • 6 rosii
  • 100 ml vin alb
  • ulei de masline
  • pasta de tomate
  • 12 cartofiori mici (pentru copt)
  • 320 gr brocoli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste acoperit cu bacon la cuptor:

- Pregatim fileurile de peste , le curatam de piele si le asezonam cu sare si piper, usturoiul pisat si coriandrul tocat fin sau dat prin piulita . Apoi le acoperim cu bacon deasupra. Le pastram asa 10-15 minute.

- Intre timp pregatim ceapa si celelalte legume. Ceapa o taiem julien, felii si tocam usturoi (cca 3-4 catei) si adaugam ulei de masline. Punem la foc emdiu sa se caleasca, pana s einmoaie bine, adaugam ardeiul gras, si cand e moale se adauga vinul alb (1 pahar). Adaugam rosiile feliate in jumate, pasta de tomate  si asezonam cu sare si piper. Se lasa sa se inmoaie bine legumele. 

- pregatim o tava . Punem dedesubt din ceapa cu rosii calita , asezam frumos pestele si deasupra pestelui se mai pune ceapa cu rosii. Dam la cuptorul incins.

- Separat pregatim cartofii copti. Spalam cartofii si ii stergem sa fie uscati si ii acoperim cu sare grunjoasa..(mai mutla)- ii dam la cuptorul incins (cca 40 min)-pana se coc bine in interior). Cand sunt gata, se sterg de sare si se apasa usor (sa nu se zdrobeasca prea tare). Incingem putin ulei intr-o tigaie cu putin usturoi pisat si saltam cartofii 2 min . 

- De asemenea se serveste cu brocoli. Desfacem brocoli buchetele, le fierbem in apa clocotita (5-10 min)- s anus e inmoaie - Le scoatem in apa cu cuburi de gheata (as aisi pastreaza culoarea si textura). Scurgem apoi si le saltam de asemenea in ulei d emasline cu usturoi. 

Se servesc impreuna cu pestele.

Pofta mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste acoperit cu bacon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dorada cu bacon la cuptor