Peste cu pasta harissa

de ianculubita in Peste, 25 Mar 2016 | 738 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta cu un gust mai mult decat delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de peste
  • 2 linguri pasta harissa
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingura cu varf faina
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml otet de vin rosu(merge si alb)
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite cu miere
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • sare
  • 50ml ulei
  • 1 punga cu legume congelate pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu pasta harissa:

Intr-un bol se amesteca 1 lingura de pasta harissa cu putina sare, chimionul macinat, se maseaza pestele cu acest amestec, se pune intr-un vas si se tine al frigider cel putin 2h; ideal ar fi sa se tina pana a doua zi, astfel intra in peste aromele si nu se mai simte iuteala de la pasta atat de tare.


Dupa acest timp, se trece pestele prin faina apoi se prajeste in ulei incins pe ambele parti si se scoate pe o farfurie; uleiul ramas se scurge in alta tigaie si se caleste ceapa tocata marunt, se adauga restul de pasta harissa,otetul,scortisoara,putina sare, 300ml apa si se lasa pe foc 10-15min pana scade putin apoi se adauga mierea, apa de trandafir, pestele iar dupa 2min se opreste focul.


Intr-o tigaie cu 1 lingura unt se pun legumele fara sa fie decongelate, se lasa cateva minute cu capac sa scada apa din ele si sa se inabuse, la sfarsit se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.


Se serveste pe farfurie legume, alaturi peste cu sos.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dupa gustul meu,otet a fost cam mult; asa ca daca mancati mai putin acru,reduceti din cantitatea de otet sau mariti cantitatea de apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu pasta harissa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

ianculubita 1

25.03.2016, 16:38

Multumesc,e super bun!

mirela0911 1

25.03.2016, 18:50

Ce bun trebuie sa fie!

reisnaor_2006 1

25.03.2016, 19:24

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
File de cod de Alaska cu mujdei de ustoroi