Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant

de Satisfyyourcravings in Peste, 2 Ian 2017 | 2933 vizualizari

 

Adaptare dupa o reteta Donna Hay, publicata in cartea sa, "The New Easy".

 

INGREDIENTE

  • 50 grame unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 4 bucati filet de peste alb (eu am folosit Tilapia), fara piele si oase
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 grame frunze de marar proaspat
  • bucati de lamaie pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant:

Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie.

Se taie usturoiul felii, nu foarte subtiri. Cu ajutorul unui peeler, se decojeste lamaia in panglici subtiri, lungi care se asaza una peste alta si se taie in batoane subtiri.

Intr-o tigaie, se incalzeste untul si o lingura de ulei, la foc mediu, pana se topeste untul. Se adauga usturoiul si coaja de lamaie si se prajesc 2 minute, amestecand frecvent. 

Intre timp, se taie bucatile de peste longitudinal in 2 si se presara cu sare si piper, apoi se adauga in tigaie, intr-un singur strat. Se prajesc 2-3 minute pe parte, pana sunt gatite complet. 

Se asaza pe farfurii si se presara cu marar crocant. Se servesc cu mult suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu lamaie si sote de dovlecei