Peste la cuptor

de anisoara in Peste, 9 Feb 2010 | 26746 vizualizari

 

Pestele la cuptor este o mincare foarte usoara si rapida de preparat si in acelasi timp foarte sanatoasa .Va recomand aceasta reteta pentru o cina de seara , asortata cu o salata din legume proaspete, sau o garnitura preparata din orez cu legume si verdeata.

 

INGREDIENTE

  •  600 gr de peste proaspat
  • 4 catei de usturoi  
  •  2 linguri de ulei de masline  
  •  o lingurita de marar uscat  
  •  o lingurita de patrunjel uscat  
  •  sare  
  •  folie de aluminiu  
  •  jumatate  lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor:

1.  Se incinge cuptorul pina la temperatura de 200C.

2.  Se curata bine pestele de pelita si de oasele mari.Se sareaza pe ambele parti . Se curata cateii de usturoi si se taie feliute.

3. Se inveleste tava cu hirtie de aluminiu si se toarna ulei de masline.

4. Se aranjeaza  pestele in tava, se presara cu marar si patrunjel uscat. Se adauga usturoiul  feliute si se coace in cuptor  20 minute.

Pestele la cuptor se serveste la masa cu orez preparat cu legume si verdeata.

TIPS-URI

1

peste la cuptor - o reteta sanatoasa,simpla, perfecta pentru cina

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mihaelar63 1

10.02.2010, 00:53

PapaBun 1

10.02.2010, 02:33

Dar ce peste este, asta ma intereseaza.

anisoara 1

10.02.2010, 13:31

Bun venit PapaBun : La intrebarea pusa , poti sa-ti spun ca acest peste se numeste PANGA- este un peste cu carnea alba fina, fara oase mici, la gust seamana cu pestele limba , numai ca are un sabor de peste mai pronuntat, mai intens. Nu stiu denumirea lui in limba romana .
Mihaiela Pofta buna .

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de caras