Peşte prăjit lângă cartofi cu unt la cuptor

de ionix in Peste, 17 Dec 2010 | 6913 vizualizari

 

belea! aşa s-a exprimat soţul meu când a văzut mâncărica asta :D:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru peştele prăjit: (vă spun ce am avut eu)
  • 3 peşti macrou
  • două scrumbii
  • mălai
  • sare
  • Pentru cartofii cu unt la cuptor:
  • circa 4 linguri cu unt
  • 7 cartofi potriviţi
  • câteva cozi de ceapă verde
  • câteva fire de pătrunjel
  • un căţel de usturoi
  • sare şi piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peşte prăjit lângă cartofi cu unt la cuptor:

Preparare cartofi la cuptor:


Punem cartofii în coajă la fiert iar apoi îi răcim şi îi decojim. Ungem cu unt o tavă şi aşezăm cartofii aşezăm cartofii iar apoi punem sare şi piper, după gust. Deasupra punem: ceapa tăiată, pătrunjelul tocat, usturoiul tăiat feliuţe şi bucăţele de unt. Dăm la cuptor, la foc mediu, preţ de 15 minute.


Preparare peşte:


Se spală bine, se taie felii mai groase, se sărează, se tăvăleşte bine prin mălai. Feliile de peşte se prăjesc în ulei foarte bine încins şi se scot pe nişte şerveţele, pentru a absorbi uleiul. Totul se serveşte cu mămăliguţă şi cu mujdei.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

să începeţi cu prepararea cartofilor pentru că necesită ceva timp pentru fierbere....

2

la peştele macrou să îndepărtaţi toate firişoarele negricioase din interior...

Daca ti-a placut reteta noastra "Peşte prăjit lângă cartofi cu unt la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

kamy 1

20.12.2010, 20:01

daca are oase mari sau n-are...imi place 5f

ionix 1

21.12.2010, 09:46

Kamy, se scot uşor oasele mersic!

Rahela Velicu 1

05.01.2017, 01:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coaste de miel cu sos si cus-cus

de Ina 7

ieri la 22:22

Negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

ieri la 18:46

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

ieri la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

ieri la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

pe 18.01 la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Peste spada prajit