Pestisori marinati,(1) in conditii de casa

de anisoara in Peste, 24 Sep 2010 | 20009 vizualizari

 

Cineva mi-a lasat comentariu ,"Pe mine ma omori cu pestii aia, marinati, afumati, floare sau nu, aici nu prea gasesc asa delicatese, mai ca as da o fuga pana acolo ca n-am mai fost de ani buni."
Vreau sa va spun , ca aveti posibilitate sa preparati pesti marinati , sarati in conditii de casa. Si astazi voi expune a 2 receta de marinare , deoarece AICI a fost expusa prima receta de marinare a pestelui rosu in conditii de casa si vor urma si alte recete.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de peste marunt
  • 800 gr-1 kg de sare mare 
  • 400 ml de ulei 
  • 200 ml de otet de masa alb sau din vin alb,  6-9 %
  • 200 ml de apa 
  • frunze de dafin
  • piper boabe aromat
  • rozmarin
  • ceapa
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pestisori marinati,(1) in conditii de casa:

Pestele marunt se alege si se cumpara in stare proaspata cu o pielita neteda , cu un luciu natural. Se curata pestisorii de cap si maruntaie. Se spala sub apa curgatoare , se scurg bine si se sterg cu servetele din hartie de bucatarie. Toti pestisorii se pun intr-un vas mai lat si se acopera cu sare mascata. In asa stare e necesar sa se afle timp de 3-4 ore.Pestisorii isi iau sarea , cat este necesar . Nu vor fi sarati dupa prepararea lor.


Dupa aceia se inlatura sarea, se mai sterg cu un servetel ramasitele de sare si pestisorii se aranjeaza toti cu spinarea in sus , unul langa altul. Apa se fierbe cu frunza de dafin si cca 10 boabe de piper aromat . Se raceste si se amestecda cu otetul. Totul in stare rece se toarna peste pestisorii aranjati . Se lasa in marinada aceasta pentru 4 ore.


In aceasta perioada se acopera cu o pelicula. Aici atentie: pentru ca sa-si pastreze culoarea naturala carnita - de aceia nu se desfac PESTISORII si nu se scoate osul din mijloc. Se varsa marinada toata , frunzele de dafin si boabele se lasa intre pestisori, se mai adauga cateva crengute de rozmarin, cam 6-7 catei de usturoi , taiat felii si se toarna uleiul fara miros . Deasupra se acopera cu ceapa. Si se poate servi dupa 10 ore de marinare.


Aici din nou atentie ; Marinada din pestisori se toarna intr-un vas si se adauga ceapa . Ceapa se marineaza circa 2 ore, dupa aceia se pune deasupra pestisorilor. Sunt si alte metode , care vor fi descrise in alta receta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pestisori marinati,(1) in conditii de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MVMih 1

11.04.2011, 09:26

Buuunnnn

adry88 1

23.05.2011, 11:14

andreea_angelo 1

19.11.2012, 21:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Peste in marinata de usturoi