Petrali

de Andreea Baraboi in Prajituri, 29 Sep 2014 | 971 vizualizari

 

Sunt prajiturile Craciunului in localitatea unde am locuit si mi-a facut placere sa le fac. Tin sa va zic ca am realizat cosulete de cadou cu acesti biscuiti umpluti la rude si au fost foarte incantati .

 

INGREDIENTE

Pt umplutura.

  • 250 g zahar
  • 70 g cacao amara
  • 500 ml lichior marsala
  • 250 g smochine uscate
  • 150 g nuca
  • 150 g migdale
  • 300 g sttafide
  • 70 g rahat mixt
  • scortisoara

Aluat:

  • 1 kg 500 g faina
  • 9 oua
  • 300 g margarina sau untura
  • 3 pliculete praf de copt
  • 600 g zahar
  • 4 esente de vanilie
  • coaja de la 2 portocale
  • coaja de la o lamaie
  • un vaarf de sare

Decor:

  • ciocolata amara
  • bilute decorative
  • zahar pudra
  • bucatele de rahat
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petrali:

Umplutura trebuie realizata cu o zi inainte.


Intr-un vas unde nu se lipeste adaugam nuca sfarmata , smochinele taiate , migdalele, rahatul taiat.Aceste ingrediente nu trebuiesc tocate. ci taiate in bucati mai grosolane.


Unim si cacaoa, stafidele,zaharul, scortisoara, varsam lichiorul si dam compozitia pe aragaz la foc mic amestecand mereu pana obtinem o compozitie moale dar densa cum ar fi marmelada. Dam de pe aragaz si lasam sa se racoreasca o zi si o noapte.


Aluatul.


Amestecam faina intr-un vas cu prafurile de copt si zaharul, unde adaugam margarina,,aromele toate, vardul de sare ,ouale si incepem sa framantam pana obtinem un aluat usor de modelat si lucios.


Pe planul de lucru unde trebuie sa intindem foaia de aluat , presuram inainte faina si trebuie sa intindem o foaie de aluat subtire .Este bine sa taiem aluatul in doua ca sa il putem intinde mai bine.


Odata intinsa foaia de aluat cu un pahar facem rotunduri nu chiar mari unde adaugam in centru cercului o lingurita de umplutura si le inchidem bine marginile, Asa continuam pana ce terminam atat aluatul cat si compozitia,


Le-am uns cu oua si pe o tava de copt acoperita cu hartie le-am dat la cuptor preincalzit pt 15-20 min.


Intre timp am pus ciocolata la topit la bain marie cu cateva lingurite de lapte.


Odata scoase din cuptor trebuiesc unse cu ciocolata si amplasate bilutele.


Cele cu zahar pudra am amplasat pe ele bucatele de rahat, dar nu au stat mult :)))


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Mi-a mai ramas ceva aluat si am pregatit niste biscuiti , pe care i-am decorat cu o urare de Craciun.

2

Cosuletele se afla in a 3 imagine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Petrali" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

deyutzky 1

29.09.2014, 15:37

super reteta!

Rocsi 1

29.09.2014, 22:30

Imi si imaginez ce deliciosi sunt!

Andreea Caroline 1

30.09.2014, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!