Petrali

de Andreea Baraboi in Prajituri, 29 Sep 2014 | 3956 vizualizari

 

Sunt prajiturile Craciunului in localitatea unde am locuit si mi-a facut placere sa le fac. Tin sa va zic ca am realizat cosulete de cadou cu acesti biscuiti umpluti la rude si au fost foarte incantati .

 

INGREDIENTE

Pt umplutura.

  • 250 g zahar
  • 70 g cacao amara
  • 500 ml lichior marsala
  • 250 g smochine uscate
  • 150 g nuca
  • 150 g migdale
  • 300 g sttafide
  • 70 g rahat mixt
  • scortisoara

Aluat:

  • 1 kg 500 g faina
  • 9 oua
  • 300 g margarina sau untura
  • 3 pliculete praf de copt
  • 600 g zahar
  • 4 esente de vanilie
  • coaja de la 2 portocale
  • coaja de la o lamaie
  • un vaarf de sare

Decor:

  • ciocolata amara
  • bilute decorative
  • zahar pudra
  • bucatele de rahat
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petrali:

Umplutura trebuie realizata cu o zi inainte.

Intr-un vas unde  nu se lipeste adaugam nuca sfarmata , smochinele taiate , migdalele, rahatul taiat.Aceste ingrediente nu trebuiesc  tocate. ci taiate in  bucati mai grosolane. 

Unim si cacaoa, stafidele,zaharul, scortisoara, varsam  lichiorul si dam compozitia pe  aragaz la foc mic amestecand mereu pana  obtinem o  compozitie moale dar densa cum ar fi marmelada. Dam de pe  aragaz si lasam sa se racoreasca o zi si o noapte. 

Aluatul.

Amestecam  faina intr-un vas cu  prafurile de copt si zaharul, unde adaugam  margarina,,aromele  toate, vardul de  sare ,ouale si incepem sa  framantam  pana obtinem un aluat  usor de modelat si lucios.

Pe planul de  lucru unde  trebuie sa intindem  foaia de aluat , presuram inainte faina si trebuie sa intindem o foaie de aluat subtire .Este bine sa  taiem aluatul in doua ca sa il putem intinde mai bine.

Odata intinsa  foaia de aluat cu un pahar facem  rotunduri nu chiar mari unde  adaugam in  centru cercului o lingurita de umplutura si le inchidem bine  marginile, Asa continuam pana ce terminam  atat aluatul cat si compozitia,

Le-am uns cu oua  si pe o tava de copt acoperita cu hartie le-am dat la cuptor preincalzit  pt  15-20 min.

Intre timp am pus ciocolata la topit la bain marie cu cateva lingurite de lapte.

Odata scoase din  cuptor  trebuiesc unse cu ciocolata si amplasate bilutele.

Cele  cu zahar pudra am amplasat pe ele  bucatele de  rahat, dar nu au stat mult :)))

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Mi-a mai ramas ceva aluat si am pregatit niste biscuiti , pe care i-am decorat cu o urare de Craciun.

2

Cosuletele se afla in a 3 imagine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Petrali" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

deyutzky 1

29.09.2014, 15:37

super reteta!

Rocsi 1

29.09.2014, 22:30

Imi si imaginez ce deliciosi sunt!

- Andreea - 1

30.09.2014, 12:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu cu frisca, un deliciu aromat si gustos