Picatura de roua

de Bunica in Prajituri, 23 Aug 2012 | 54126 vizualizari

 

Prajitura se numeste "Picatura de roua" deoarce dupa racire, pe bezea apar mici bobite de sirop, aratand ca niste picaturi de roua.
Aceasta i-a placut pana si mofturiciului meu, Matei!

 

INGREDIENTE

  • BLATUL:
  • 1 kg mere
  • 4 lg zahar
  • 50 g unt
  • CREMA:
  • 1 L lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 2 oua
  • 2 lg zahar
  • BEZEA:
  • 2 albusuri
  • 2 lg zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picatura de roua:

O tava 40/40 cm se unge cu unt.


Merele se curata, se taie felii subtiri si se asaza in tava. Se presara cele 4 linguri de zahar peste ele si se dau la cuptor pentru 30 minute. Cat merele stau la cuptor, se prepara crema.


Cele doua galbenusuri se mixeaza cu lingurile de zahar. Praful de budinca se dilueaza cu o cana de lapte rece. Restul de lapte se infierbanta si se toarna peste praful de budinca diluat. Se amesteca si galbenusurile mixate, se pune pe foc sa dea cateva clocote, pana se obtine o crema mai groasa.


Dupa 30 minute se scoate tava cu merele si se toarna budinca fierbinte. Se mai da la cuptor 10 minute.


Intre timp se pregateste bezeaua. Albusurile cu zaharul se bat pana stau "mot" (cum ar zice Miha).


Dupa cele 10 minute, se scoate tava si se pune peste budinca bezeaua.


Se mai da la cuptor pentru 10 minute.


Se scoate, se lasa sa se raceasca bine si se taie rece.

TIPS-URI

1

preferabil, dupa ce s-a racit, sa se tina la frigider o ora inainte de a se taia

2

untul ramas il puteti taia bucatele si il puneti deasupra merelor

Daca ti-a placut reteta noastra "Picatura de roua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

Gergiana S 1

29.01.2014, 08:06

geobucataras 1

29.01.2014, 09:30

delicioasa

reisnaor_2006 1

24.06.2014, 22:21

apetisanta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

10066 puncte

mihaelar63

6383 puncte

Rocsi

5529 puncte

RODIMUR

5395 puncte

oanapl

4732 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv fursecuri cu parmezan si mix de seminte

ieri la 21:53

Desert placinta rulata cu fructe de padure

ieri la 20:53

Tarta cu branzeturi, rosii si baby spanac

ieri la 19:53

Painici pufoase cu ciocolata, fara zahar

de Rocsi 9

ieri la 19:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere