Picioare de vaca cu naut

de cristeena20 in Vita, 16 Noi 2012 | 10225 vizualizari

 

E o reteta tipica portugheza. Diferenta dintre picioarele de porc si cele de vaca e ca acestea din urma au mai mutla carne si sunt mai gelatinoase. Eu una le prefer celor de porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare de vaca (aici li se spun maini:))
  • ulei de masline
  • 3 cepe
  • usturoi pisat
  • 3 morcovi
  • 150 gr bacon
  • vin alb
  • pasta de tomate
  • carnat afumat
  • 500 gr naut din conserva
  • sare, piper, tabasco, coriandru verde
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picioare de vaca cu naut:

Se spala bine picioarelede vaca. se dau la fiert. Cand dau in clocot -se arunca apa de pe ele.Apoi intr-o oala cu presiune se pune la fiert picioarele impreuna cu zarzavat: ceapa, morcov, patrunjel verde, usturoi, praz si sare.(daca ati tinut picioarele in sare cuc ateva zile inainte - ceea ce e recomandat pentru un gust bun nu  mai aduagatio sare)

Intre timp pregatim sosul: Tocam marunt ceapa, usturoiul. Il punem intr-o cratita incapatoare si le calim in ulei d emasline pana devin aurii. Adaugam Morcovii taiati cubulete, baconul- mai lasam putin sa se caleasca. Adaugam apoi carnatul, pasta de tomate, vinul alb. Potrivim de sare, piper, piri-piri .

Carnea fiarta se scoate din apa- o taiem cuburi (eventual o dezosam daca preferam asa). Lasma apa deo+arte. In cratita cu sos adaugam carnea si nautul scurs bine de apa din conserva si turnam peste din apa de pe carne (strecurata). Se lasa sa fiarba toate asa impreuna cca 15 minute- Presaram coriandru la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Picioare de vaca cu naut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.11.2012, 19:39

Alexandra Elena 1

16.11.2012, 22:03

foarte buna mancarica

Sim0na 1

16.11.2012, 23:17

N-am mancat niciodata... dar cred ca-i buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de naut cu legume si carne tocata