Piept de porc cu menta si ghimbir

de papabundetot in Porc, 10 Noi 2013 | 1576 vizualizari

 

Daca e weekend,inseamna ca gatim mancare buna care sa placa tuturor si pentru ca aveam un piept de porc cu os…m-am gandit ca ar merge bine in cuptor aromat cu fel de fel de condimente.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit
  • 1,7 kg piept de porc cu os
  • 2 catei de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • menta,
  • boia,
  • curry,
  • scortisoara
  • sos soia,
  • sos tabasco
  • ulei de rapita
  • Garnitura:
  • cartofi,
  • boia,
  • sare,
  • curry,
  • dafin
  • 2 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc cu menta si ghimbir:

Bucata de piept am crestat-o din loc in loc si am introdus in crestaturi bucati de usturoi.Am facut o marinata din ghimbir dat prin blender,boia,curry,sos soia,sos tabasco,menta,scortisoara si am pus marinata peste carne,am framantat bine ca sa patrunda bine toate aromele in carnita si am lasat-o asa cam o jumatate de ora (o puteti lasa si mai mult daca aveti timp).

Dupa ce carnea s-a marinat,am asezat-o intr-o tava de yena (cu partea mai carnoasa in jos) am pus si restul de marinata peste carne,am adaugat o cana de apa si putin ulei de rapita,am pus o folie de aluminiu deasupra si am bagat-o la cuptor la foc mic pentru 2 ore si jumatate.

Separat am curatat cartofii,i-am taiat in bucati mari,i-am pus intr-o tava cu boia,sare,dafin,curry,am amestecat bine,pt ca toate condimentele sase amestece bine cu cartofii,deasupra am pus 2 linguri de ulei,am pus o folie peste tava si am dat-o si pe ea la cuptor.

Am servit cartofii alaturi de bucati aromate de piept de porc cu os.Simplu ca si preparat dar foarte aromat si bun pentru un pranz in familie.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Piept de porc cu menta si ghimbir-0
Piept de porc cu menta si ghimbir-1
Piept de porc cu menta si ghimbir-2
Piept de porc cu menta si ghimbir-3

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 00:03

babi5

babi5 1

21.12.2013, 14:12

Xandrinne

Xandrinne 1

28.05.2014, 23:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!