Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor

de Aletta in Pui, 13 Feb 2016 | 10189 vizualizari

 

Am pregatit deja pranzul de maine : Supa de gaina cu teitei de casa si acest minunat piept de pui aromat la cuptor.
Aveam de mult reteta la favorite si ieri,rasfoind mi-a facut cu ochiul si am facut-o azi.
Nu mai stiu numele bucatarasului care a facut-o( spre rusinea mea) nu m-am mai uitat ca am mult de lucru azi si fuguta pun reteta acum :P
Miroase super in bucatarie de la vin si usturoi!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • cimbru
  • fucks de pui
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 1 kg cartofi ( pentru garnitura)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor:

Cantitatile de condimente sunt dupa alegerea fiecaruia cat vrea sa puna sau nu.

Am spalat pieptul de pui,i-am luat pielita si i-am facut niste taieturi pe fiecare parte.

Am pus ulei de masline,usturoi intre crestaturi,sare,piper si fucks de pui.

Se face si o marinata din 50 ml vin, ulei,sare,boia dulce,piper,sare ,cimbru.

Se toarna peste piept de pui si se lasa cateva zeci de minute. eu am lasat 30 de minute.

Intre timp am curatat cartofi ,i-am feliat si spalat,apoi am pus boia dulce,sare,piper si ulei de masline.

I-am pus intr-o tava ,peste care am pus pieptul de pui si niste unt bucati si am dat la cuptorul incins pentru jumatate de ora cu folie de aluminiu si apoi am dat jos folia si am mai lasat inca o ora tava la cuptor. (180 de grade)

Se serveste cu salata si un pahar de vin...

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte condimente mai picante

2

se pot adauga ciuperci sau alte legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Aletta 1

13.02.2016, 22:25

Va multumesc 🙆🙆

Gherca Daniela 1

14.02.2016, 09:28

mirela0911 1

14.02.2016, 18:54

Bun pranz ai pregatit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe in saramura