Piept de pui aromat la cuptor

de Dana Cristea - pusikmea in Pui, 22 Noi 2012 | 24332 vizualizari

 

O friptura tare buna si aromata, merge foarte bine atat pentru o masa festiva, cat si pentru o cina in familie

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui cu os
  • sare
  • piper
  • boia dulce/iute
  • rozmarin
  • cimbru
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • pentru garnitura :
  • 1 kg cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui aromat la cuptor:

Se spala pieptul de pui, se indeparteaza pielea.


Pentru aceasta friptura pieptul nu se dezoseaza.


Crestam din loc in loc, iar intre crestaturi punem usturoi, condimentam putin cu sare, piper si rozmarin.


Facem un sos din 50 ml vin, ulei, sare, piper, boia dulce, rozmarin si cimbru, pe care-l trunam peste pieptul de pui si-l dam cca. 30 min la marinat.


Intre timp curatam 1 kg de cartofi, ii taiem felii mai groase si ii punem intr-o tava unsa cu ulei.


Se condimenteaza si cartofii cu sare, piper, boia.


Peste cartofi punem pieptul de pui marinat, apoi vom turna marinata si dam la cuptor pentru cca. o ora.


Din cand in cand stropim pieptul de pui cu sosul din tava.


Cu 10 minute inainte de a scoate tava din cuptor, vom turna si restul de vin.


Se serveste alaturi de cartofi, o salata verde si un pahar de vin rosu sau cu ce va doriti.


Pofta buna!!!!






 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Krystyan Trendy 1

28.10.2013, 08:32

yammy.... putin si pentru mine

Panacris 1

01.11.2014, 08:16

Aletta 1

26.04.2015, 09:20

vaiiiii ce bun...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi si sos bechamel