Piept de pui cu sos de smantana

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 19 Dec 2011 | 6727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu/verde (optional)
  • 50 g unt/50 ml ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita concentrat pentru supe
  • 200 g smantana fermentata (18 % grasime)
  • 1 galbenus
  • 400 ml apa
  • Sare,piper
  • Marar/patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de smantana:

Pieptul de pui dezosat se taie fasii si se fierbe 20 minute in 400 ml apa si concentratul pentru legume, apoi se scoate intr-un castron si se pastreaza supa.


Intr-o tigaie adanca se pune untul si se topeste, apoi se adauga ceapa tocata marunt I ardeiul taiat fasii. Se calesc 5-7 minute in unt, apoi se adauga faina si se “prajeste” un minut. Se adauga supa si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn. Se adauga pieptul de pui si se fierbe 10 minute, la foc mic.


Smantana se amesteca cu galbenusul, sare si piper. Se pun cateva linguri din sosul cald si se amesteca bine, apoi se toarna in tigaie, treptat, amestecand incontinuu. Se mai fierbe 5-7 minute. Se opreste focul, se condimenteaza si se asezoneaza cu mara sau patrunjel proaspat, tocat marunt.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

20.12.2011, 08:31

gaby_gabytza 1

20.12.2011, 16:26

corina241 1

23.12.2011, 17:36

nimic nu poate fi mai bun carnitza de pui,sos alb

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel