Piept de pui cu sos de visine si garnitura de orez

de dentistutza in Pui, 15 Mar 2012 | 5514 vizualizari

 

Ar fi fost prea lung titlul daca specificam ca este vorba de o garnitura din orez basmati amestecat cu orez salbatic.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1/2 borcan compot de visine fara samburi
  • 200 ml. smantana lichida
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper
  • orez basmati in amestec cu orez salbatic
  • unt cat o nuca
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos de visine si garnitura de orez:

Pieptul de pui se taie pe mijloc ca sa se desfaca ca o carte si se bate usor pentru a-l fragezi. Se presara cu sare si piper pe ambele parti. Se caleste intr-o tigaie in care s-au topit untul si uleiul, cateva minute pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se scoate din tigaie in care se se toarna 4-5 linguri din sucul compotului,Amidonul se dizolva separat intr-o lingura de compot rece. Se lasa pe foc mic si se adauga smantana lichida, sare piper si amidonul dizolvat. Se amesteca pana se ingroasa putin. Apoi se pun si visinele si se stinge focul.


Orezul se pregateste simplu, calindu-l in unt,si adaugand apa in proportie de 1:2,sare si piper lasand sa fiarba cam 15 minute. Se lasa acoperit in cratita pana la servire. Pentru a servi se pune pieptul de pui pe o farfurie incalzita, se acopera cu sos si alaturi cu orezul basmati.

 

TIPS-URI

1

eu folosesc 1/2 cub gust de gaina la fiertul orezului

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de visine si garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dentistutza 1

16.03.2012, 12:39

mersiiii!!! este gustös fara sa aiba iz de "compot"!

Sim0na 1

16.03.2012, 19:56

Interesanta reteta!

mirela0911 1

26.03.2012, 20:56

Imi place sosul de visine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Pui in stil grecesc ( cu menta si lamaie )