Piept de pui grecesc cu marar si lamaie

de Rocsi in Pui, 28 Noi 2011 | 5934 vizualizari

 

Mmmmmmm,dar bun mai e!!!!!!Nu sunt adepta combinatiilor ,mai stiu eu cum,dar lamaie mai imi place sa folosesc in unele preparate.Am vazut reteta pe euforia,unde se facea un meniu grecesc si mi s-a parut si simplu si gustos,doar ca am inlocuit uleiul de masline cu unt si am renuntat la ardeiul iute(voi puteti sa le folositi,cum doriti)!!!!

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 canita pasta de rosii
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde
  • 2 cartofi(sau puteti servi cu altceva)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui grecesc cu marar si lamaie:

Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol amestecam:pasta de rosii,pasta de tomate,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.

Amestecam bine toate aceste ingrediente.

Punem puiul in acesta ,il tavalim de cateva ori pe ambele parti,apoi il dam la frigider cam 30 de minute.

Cei doi cartofi ii curatam,ii spalam si ii taiem pe jumatate.

Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.

Punem bucata de pui,cartofii ,apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.

Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.

Acoperim tava cu staniol ,pe care il gaurim din loc in loc.

O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 60 de minute.(daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).

Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.

Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui grecesc cu marar si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

30.11.2011, 19:05

antici!!

ionix 1

01.12.2011, 13:09

Bun rau! Yummilicious.

Rocsi 1

01.12.2011, 17:24

ionela

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie