Piept de pui grecesc cu marar si lamaie

de Rocsi in Pui, 28 Noi 2011 | 5893 vizualizari

 

Mmmmmmm,dar bun mai e!!!!!!Nu sunt adepta combinatiilor ,mai stiu eu cum,dar lamaie mai imi place sa folosesc in unele preparate.Am vazut reteta pe euforia,unde se facea un meniu grecesc si mi s-a parut si simplu si gustos,doar ca am inlocuit uleiul de masline cu unt si am renuntat la ardeiul iute(voi puteti sa le folositi,cum doriti)!!!!

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 canita pasta de rosii
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde
  • 2 cartofi(sau puteti servi cu altceva)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui grecesc cu marar si lamaie:

Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol amestecam:pasta de rosii,pasta de tomate,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.

Amestecam bine toate aceste ingrediente.

Punem puiul in acesta ,il tavalim de cateva ori pe ambele parti,apoi il dam la frigider cam 30 de minute.

Cei doi cartofi ii curatam,ii spalam si ii taiem pe jumatate.

Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.

Punem bucata de pui,cartofii ,apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.

Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.

Acoperim tava cu staniol ,pe care il gaurim din loc in loc.

O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 60 de minute.(daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).

Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.

Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui grecesc cu marar si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite