Piept de pui grecesc cu marar si lamaie

de Rocsi in Pui, 28 Noi 2011 | 3863 vizualizari

 

Mmmmmmm,dar bun mai e!!!!!!Nu sunt adepta combinatiilor ,mai stiu eu cum,dar lamaie mai imi place sa folosesc in unele preparate.Am vazut reteta pe euforia,unde se facea un meniu grecesc si mi s-a parut si simplu si gustos,doar ca am inlocuit uleiul de masline cu unt si am renuntat la ardeiul iute(voi puteti sa le folositi,cum doriti)!!!!

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 1 canita pasta de rosii
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • marar verde
  • 2 cartofi(sau puteti servi cu altceva)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui grecesc cu marar si lamaie:

Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.


Usturoiul il curatam si il pisam.


Intr-un bol amestecam:pasta de rosii,pasta de tomate,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.


Amestecam bine toate aceste ingrediente.


Punem puiul in acesta ,il tavalim de cateva ori pe ambele parti,apoi il dam la frigider cam 30 de minute.


Cei doi cartofi ii curatam,ii spalam si ii taiem pe jumatate.


Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.


Punem bucata de pui,cartofii ,apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.


Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.


Acoperim tava cu staniol ,pe care il gaurim din loc in loc.


O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 60 de minute.(daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).


Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.


Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui grecesc cu marar si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

30.11.2011, 19:05

antici!!

ionix 1

01.12.2011, 13:09

Bun rau! Yummilicious.

Rocsi 1

01.12.2011, 17:24

ionela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu lamaie si bulgur