Piept de pui in doua marinade

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2011 | 3279 vizualizari

 

Am preluat aceasta reteta ca fiind pastrama de pui..dar..nu e :))))
Pastrama e uscata, afumata, condimentata, asta..e un mod grozav de bun de a gati pieptul de pui, de a inlocui mezelurile din comert si de a ne hrani mai sanatos puiutii.
Este foarte fraged, se taie frumos si e perfect pentru platourile cu aperitive

pssst, ma duc la frigider sa-mi tai pastrama de porc :)))

 

INGREDIENTE

  • pieptul de pui gatit in acest mod, se pregateste intial in doua marinade:  eu am pus vreo..4 piepturi de pui:))) asa ca am marit cantitatile
  • marinada 1:
  • 2-3 linguri zahar
  • o lingura sare
  • ienibahar (cateva boabe)
  • 2-3 foi de dafin
  • piper
  • apa
  • marinada 2:
  • sos de soia
  • 2-3 linguri miere
  • sare
  • boia de ardei..vreo 2 lingurite
  • piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in doua marinade:

Modul de preparare e extrem de simplu.
Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :)))
Glumesc :P
Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita.

Dam la frigider pentru 24 ore.

O scoatem,. o uscam bine cu un servet curat (din partea mea..poate sa fie si murdar :))) )sau..o intindem pe sarma cu carlige :))))), si preparam marinada doi prin amestecarea ingredientelor.
Punem carnitza noastra (vorba lui epu' :))) ), in marinada si-o ascundem iar la frigider pentru 24 ore (numa' Brandusa mai gateste o mancare in 3 zile :))) .

Asaaaa...
Scoatem, legam cu ata fiecare piept (Dia, fii cuminte, ala de pui nu la care te gandesti tu :))) ) dandu-i forma de sul, invelim in folie de aluminiu si-i aliniem frumos, ca la armata :))) si-i dam la cuptor.
Dupa 20 min. scoatem folia si dam inapoi la cuptor.
Stropim din cand in cand cu sosul lasat de carne si lasam pana se rumeneste.
Cand e rece..taiem ata si feliem.

bai..la inceput parca am zis ca-i simplu =)) dar nu e :)))))



Sursa


sa nu ma iei de par, da?:))))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in doua marinade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Sylvia 1

09.05.2011, 12:02

Cum am lipsit ceva vreme am dreptul la niste bunatati nu ?

gaby_duceag 1

09.05.2011, 12:35

da
apuca-te de facut )))))

adry88 1

03.06.2011, 15:23

tare bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui