Piept de pui in sos de rosii cu busuioc

de Angelina_Elena in Pui, 16 Iul 2013 | 3344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

Sos de rosii cu busuioc:

  • 1 conserva mica de rosii in bulion (400 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos de rosii cu busuioc:

Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi.


L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat.


Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider.


Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu folie de aliminiu si am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.


Intre timp am pregatit sosul de rosii. Am pus in vasul de la blender cateii de usturoi tocati marunt, uleiul de masline, busuiocul, putina sare si piper, pasta de ardeii si am omogenizat.


Apoi am adaugat rosiile din conserva cu tot cu suc si am blenduit bine pana am obtinut o pasta fina.


Dupa 20 de minute am scos vasul din cuptor, am adaudat sosul de rosii, am acoperit din nou cu folia de aluminiu si am dat la cuptor pentru 5 minute.


Apoi am luat folia si am lasat inca 15-20 de minute, pana sosul a scazut putin.


Noi am servit alaturi de piure de cartofii si a fost perfect, parerea mea!


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

In locul busuiocului uscat putem pune 4-5 frunze de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

22.07.2013, 23:17

Nicolae, sper sa si incerci reteta!

nicolae81 1

25.07.2013, 17:57

Elena,cu siguranta

Angelina_Elena 1

25.07.2013, 18:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor