Piept de pui in sos de rosii cu busuioc

de Angelina_Elena in Pui, 16 Iul 2013 | 6404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

Sos de rosii cu busuioc:

  • 1 conserva mica de rosii in bulion (400 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos de rosii cu busuioc:

Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi.

L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat.

Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider.

Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu folie de aliminiu si am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.

Intre timp am pregatit sosul de rosii. Am pus in vasul de la blender cateii de usturoi tocati marunt, uleiul de masline, busuiocul, putina sare si piper, pasta de ardeii si am omogenizat.

Apoi am adaugat rosiile din conserva cu tot cu suc si am blenduit bine pana am obtinut o pasta fina.

Dupa 20 de minute am scos vasul din cuptor, am adaudat sosul de rosii, am acoperit din nou cu folia de aluminiu si am dat la cuptor pentru 5 minute.

Apoi am luat folia si am lasat inca 15-20 de minute, pana sosul a scazut putin.

Noi am servit alaturi de piure de cartofii si a fost perfect, parerea mea!

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In locul busuiocului uscat putem pune 4-5 frunze de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu sos de rosii