Piept de pui in sos de rosii cu busuioc

de Angelina_Elena in Pui, 16 Iul 2013 | 3656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper

Sos de rosii cu busuioc:

  • 1 conserva mica de rosii in bulion (400 g)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei kapia
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de busuioc uscat
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos de rosii cu busuioc:

Am spalat pieptul de pui, l-am curatat si l-am taiat cuburi.


L-am pus intr-un bol, am presarat putina sare, piper, ulei de masline, cateii de usturoi tocati marunt si am amestecat.


Am lasat pieptul de pui 1 ora la frigider.


Apoi l-am pus intr-un vas, am adaugat vinul, am acoperit cu folie de aliminiu si am dat vasul la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.


Intre timp am pregatit sosul de rosii. Am pus in vasul de la blender cateii de usturoi tocati marunt, uleiul de masline, busuiocul, putina sare si piper, pasta de ardeii si am omogenizat.


Apoi am adaugat rosiile din conserva cu tot cu suc si am blenduit bine pana am obtinut o pasta fina.


Dupa 20 de minute am scos vasul din cuptor, am adaudat sosul de rosii, am acoperit din nou cu folia de aluminiu si am dat la cuptor pentru 5 minute.


Apoi am luat folia si am lasat inca 15-20 de minute, pana sosul a scazut putin.


Noi am servit alaturi de piure de cartofii si a fost perfect, parerea mea!


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

In locul busuiocului uscat putem pune 4-5 frunze de busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Angelina_Elena 1

22.07.2013, 23:17

Nicolae, sper sa si incerci reteta!

nicolae81 1

25.07.2013, 17:57

Elena,cu siguranta

Angelina_Elena 1

25.07.2013, 18:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc