Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci

de Adrian2016 in Pui, 18 Mai 2016 | 1082 vizualizari

 

O mancare delicioasa pe care o pregatesc atunci cand sotia mea spune mi-e lene sa gatesc:)))))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr piept de pui
  • 400 gr de ciuperci conserva
  • 5 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • condimente ptr. pui
  • Ptr sos de smantana:
  • 50 gr de unt
  • 50 gr de faina
  • 400 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci:

            Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat julienne. L-am condimentat cu sare, piper, condimente pentru pui. Am incins intr-o cratita putin ulei si am pus la calit pieptul de pui. Separat am taiat ceapa si am adaugat-o peste pui si putina apa si am lasat sa fiarba pana am preparat sosul de smantana.

            La prepararea sosului am pus untul sa se incinga intr-o tigaie. Am adaugat faina. Se stinge compozitia astfel obtinuta cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat  si ciupercile. Am condimentat cu sare si piper si am adaugat smantana. Se serveste alaturi de puiul facut, salata verde sau muraturi. Pofta buna!

            

 

TIPS-URI

1

La prepararea sosului de smantana putem folosi ca arome usturoi, lamaie,marar,fiecare dupa preferinta.

2

Compozitia se lasa sa dea in cateva clocote pentru ca mixtura sa se ingroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

18.05.2016, 22:40

Ai avansat!

Adrian2016 1

19.05.2016, 09:11

multumesc

elucubratiiculinare 1

21.05.2016, 08:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V