Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci

de Adrian2016 in Pui, 18 Mai 2016 | 1288 vizualizari

 

O mancare delicioasa pe care o pregatesc atunci cand sotia mea spune mi-e lene sa gatesc:)))))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr piept de pui
  • 400 gr de ciuperci conserva
  • 5 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • condimente ptr. pui
  • Ptr sos de smantana:
  • 50 gr de unt
  • 50 gr de faina
  • 400 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci:

Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat julienne. L-am condimentat cu sare, piper, condimente pentru pui. Am incins intr-o cratita putin ulei si am pus la calit pieptul de pui. Separat am taiat ceapa si am adaugat-o peste pui si putina apa si am lasat sa fiarba pana am preparat sosul de smantana.


La prepararea sosului am pus untul sa se incinga intr-o tigaie. Am adaugat faina. Se stinge compozitia astfel obtinuta cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat si ciupercile. Am condimentat cu sare si piper si am adaugat smantana. Se serveste alaturi de puiul facut, salata verde sau muraturi. Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

La prepararea sosului de smantana putem folosi ca arome usturoi, lamaie,marar,fiecare dupa preferinta.

2

Compozitia se lasa sa dea in cateva clocote pentru ca mixtura sa se ingroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Bunica 1

18.05.2016, 22:40

Ai avansat!

Adrian2016 1

19.05.2016, 09:11

multumesc

elucubratiiculinare 1

21.05.2016, 08:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pui înăbuşit cu legume