Piept de pui si cartofi cu sos de curry

de adela1981 in Pui, 6 Mar 2012 | 1315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui fara os (400-500 gr)
  • 1 kg de cartofi
  • sare,
  • piper
  • frunze de patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura sos de curry ( de buna calitate)
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui si cartofi cu sos de curry:

Piptul de pui se taie bucatele si se pune intr-un vas, se sareaza (nu foarte mult)  si se pipereaza, adaugam o lingura de sos curry si  coaja rasa de lamaie. Se amesteca foarte bine si se lasa la rece.

Intre timp curatam cartofii, ii spalam  si  ii taiem dupa preferinta ( cartofii mei erau destul de maruntei si i-am taiat in doua sau i-am lasat intregi ) se aseaza intr-un vas termorezistent si se presara cu patrunjel verde tocat ( cat doriti, eu am pus 3 fire). Se scoate carnea de la rece se aseaza peste cartofi, stropim cu  uleiul de masline si asezam  o bucata de staniol.

Coacem in cuptorul incalzit 30 min, apoi luam folia si mai lasam 15-20 min (depinde de cuptorul fiecaruia)

Mie imi place mancarea picanta si i-am servit alaturi de ardei iute in otet si  cu patrunjel proaspat tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si cartofi cu sos de curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sim0na 1

06.03.2012, 21:41

Interesanta combinatie...

Angelina_Elena 1

06.03.2012, 22:02

imi place cum arata

mamaieelena 1

07.03.2012, 09:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!