Piept de pui si legume in bulion

de mirela0911 in Pui, 28 Iul 2011 | 4545 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac reteta Gabytzei de pui in sos de rosii, dar..... m-am "ratacit" intre timp prin frigider si am mai scos la iveala cate ceva si a iesit acest fel de mancare.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 morcov mare
  • 300 g dovleac
  • 1 ardei gras (orice culoare)
  • 1 ceapa maricica
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300-400 ml bulion
  • busuioc proaspat
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lgt zahar
  • 3 lg ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui si legume in bulion:

Se spala pieptul de pui, se dezoseaza (daca este cazul) si se taie cubulete. Intr-o tigaie, se pune uleiul la incins dupa care se adauga carnea. Se lasa sa se rumeneasca putin amestecandu-se din cand in cand.

Dovleacul se spala bine dupa care se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie rondele. Se pun in tigaie peste carne, se amesteca de cateva ori apoi se pune capacul si se lasa cateva minute, pana se inmoaie dovleacul.

Ceapa se curata si se taie solzisori, iar usturoiul feliute. Se pune ceapa in tigaie, se amesteca, se lasa 2 minute cu capacul, iar la urma se adauga bulionul (se poate pune si mai mult bulion dupa preferinte) si usturoiul. Se potriveste de sare, piper si zahar, se lasa sa dea cateva clocote. Stingem focul si adaugam busuiocul taiat marunt.

Se serveste cu paste fainoase. Pofta buna! 

Am avut unele reclamatii: prea multa carne, prea putin sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui si legume in bulion" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

pe 15.04 la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ciuperci si cascaval