Piept de pui umplut

de mihaelar63 in Pui, 26 Noi 2015 | 2082 vizualizari

 

 Aveam un piept de pui mare ce trebuia sa se transforme rapid in pranzul unei zile de sambata. Fara nici o reteta cautata in prealabil a iesit ce vedeti. Si a iesit bun. Bineinteles ca preparatul este perfectibil. Cu mare drag: ‪#‎gatescpentruocarte‬ !!!!

 

INGREDIENTE

  • 600 g piept pui
  • 3 felii Kaizer
  • 6 catei uturoi
  • 1praz mic
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • 1 ou
  • 2 linguri pasta dulce de ardei rosii
  • 1 tija telina
  • 1 lingura mirodenii-rozmarin, oregano, busuioc, fulgi ardei iute
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 1/2 lamaie -zeama
  • 1 kg cartofi
  • patrunjel verde
  • ridichi pentru decor
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut:

  1. Am spalat cele trei bucati de piept de pui . Se usuca carnea prin tamponarea cu prosp de hartie .
  2. Se spala legumele si se curata.
  3. Am amestecat prazul  si usturoiul tocate cu patrunjel verde , codite de ceapa , sare si oul intreg.
  4. Am despicat fiecare bucata de piept pe care am sarat-o si am uns-o cu amestecul de ou si verdeata .
  5. Am uns bucatile de kaizer cu pasta de ardei rosii si le-am asezat in mijlocul bucatii de piept de pui .
  6. Am rulat cu grija fiecare bucat si le-am pus intr-o tigaie cu parte care se desfacea in jos .
  7. Am pulverizat ulei de maslne peste bucatile de piept de pui si le-am condimentat cu mirodenii .Am pus in tigaie si o tija de telina taiata bucati si putina apa.
  8. Am acoperit tigaia cu o bucata de hartie de copt mototolita si udata cu apa [truc de la Jamie Oliver-astfel nu se usuca prea tare preparatul la coacere].
  9. Se pune la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20 minute dupa care se scoate hartia de copt .
  10. Intre timp am facut un pireu simplu de cartofi fierti fara coaja, amestecat cu patrunjel verde tocat .
  11. Am taiat felite subtiri untul si l-am distribuit peste bucatile de pui.
  12. Am dat inca 15 minute la cuptor sa se  rumeneasca frumos.
  13. Am scos bucatile de piept de pui, le-am lasat sa se tempereze si le-am feliat .
  14. Am pus tigaia pe ochiul superior a aragazului si am pus 100 ml apa, inca o lingura de unt, zeama de lamaie, sare si am lasat sa scada usor pana s-a format un sos.
  15.  Am servit rondelele de piept de pui cu pireu cald de cartofi, sos, ridichi si salata de castraveti .
  16. Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Truc de la Jamie OLiver: Daca coceti si doriti ca parte superioara sa nu se arda sau usuce prea tare, acoperiti cu o bucata de hartie de copt mototolita si udadta. L-am vazut procedand astfel si cand a copt o paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Rocsi 1

27.11.2015, 21:52

Bun, bun, bun!

Xandrinne 1

28.11.2015, 07:21

Catalina L 1

02.12.2015, 14:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!