Piept de raţă cu piersici

de Ade200 in Rata, 24 Mai 2012 | 2228 vizualizari

 

O mâncare fină pentru ocazii deosebite.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucăţi de piept de raţă
  • 4 piersici mari albe
  • 80 g de unt
  • vin alb
  • sare piper
  • puţină smântână
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de raţă cu piersici:

Taie partea cu grăsime a pieptului de raţă în pătrăţele.

Opăreşte 2 minute piersicile în apă clocotită, apoi lasă apa rece să curgă peste ele. Scoate pieliţa, taie în sferturi.

Încălzeşte 20 g de unt în tigaie şi pune pieptul de raţă cu partea cu pielea în jos.Lasă 5 minute la foc mare. Scurge grăsimea, mai frige 5 minute la foc mediu, pe fiecare parte. Tot acum le sărezi şi piperezi. Scoate pieptul din tigaie, taie în felii.

Pune 20 g de unt în tigaie, adaugă bucăţile de piersici şi le laşi 5 minute, întorcându-le pe ambele părţi. Scoate-le pe platoul de servire lângă carne.
Pune vin peste restul din tigaie şi redu sosul.Adaugă apoi puţină smântănă, ia de pe foc şi pune restul de unt.

Serveşte foarte cald.

 

TIPS-URI

1

NOTA:Grăsimea de pe restul raţei o topeşti şi o foloseşti la gătit sau o mănânci pe pâine prăjită!

2

Cu oasele am făcut o supă cu găluşte, iar cu pulpele:raţă pe varză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de raţă cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Piept de raţă cu piersici-0
Piept de raţă cu piersici-1
Piept de raţă cu piersici-2
Piept de raţă cu piersici-3
Piept de raţă cu piersici-4
Piept de raţă cu piersici-5

COMENTARII (8)

Rux

Rux 1

24.05.2012, 20:31

Ce preparat sofisticat!!!

iri_iri

iri_iri 1

24.05.2012, 23:30

trebuie sa fie si bun

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.07.2012, 21:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!