Piept de rata cu suc de portocale

de Ksenya in Rata, 8 Iun 2020 | 1176 vizualizari

 

Un fel principal sofisticat pentru evenimente speciale.
Pafumat si delicat, cucereste garantat si pe barbatul pretentios sau alintat, in cazul in care doriti sa-l surprindeti de ziua lui sau...rasfatati, nu ezitati si incercati cu reteta de mai jos ;)

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g piept de rata
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa zahar
  • Sucul de la o portocala mare
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Coaja de la portocala taiata fasii
  • 100 ml Grand Mariner
  • Sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu suc de portocale:

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.


Pielea o crestam, dar nu prea adanc.


Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.


Il scoatem intr un vas si-l lasam sa se odihneasca.


In grasimea ramasa, adaugam untul si zaharul, lasam 3 minute, apoi adaugam sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja de portocala, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Stropim cu Grand Mariner si lasam sa evapore alcoolul.


Bucatile de carne se taie felii si se asezoneaza cu sosul format.


Se serveste cu piure de legume (pastarnac /telina) sau cu ce va place.



TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa aiba miezul roze, nu preparati mult carnea

2

Se serveste cu vin rosul sec. Eu recomand "Lupi" de la Gitana sau un Pinot Noir

3

Spalati bine coaja citricelor ( in cazul in care nu aveti citrice bio) si indepartati surplusul de apa cu un prosop

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Rotisserie Air Fryer Oven

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.06.2020, 20:59

Cat de bine poate sa arate!

dantes 1

10.06.2020, 18:51

Bun!

mirela0911 1

12.06.2020, 21:55

Un preparat deosebit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

TOP
utilizatori

oanapl

8208 puncte

Rahela Velicu

6141 puncte

mihaelar63

4566 puncte

Rocsi

4106 puncte

Panacris

3522 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Sarmale de post cu praz si ciuperci
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastrama din piept de rata

ieri la 19:26

Ciorba de zucchini, dreasa cu ou si smantana

de RODIMUR 7

ieri la 10:21

Desert cheesecake cu mango (fara coacere)

de oanapl 7

pe 13.06 la 20:16

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean