Piept de rata cu suc de portocale

de Ksenya in Rata, 8 Iun 2020 | 3482 vizualizari

 

Un fel principal sofisticat pentru evenimente speciale.
Pafumat si delicat, cucereste garantat si pe barbatul pretentios sau alintat, in cazul in care doriti sa-l surprindeti de ziua lui sau...rasfatati, nu ezitati si incercati cu reteta de mai jos ;)

 

INGREDIENTE

  • 400-500 g piept de rata
  • 30 g unt
  • 1 lingurita rasa zahar
  • Sucul de la o portocala mare
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Coaja de la portocala taiata fasii
  • 100 ml Grand Mariner
  • Sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu suc de portocale:

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.

Pielea o crestam, dar nu prea adanc.

Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.

Il scoatem intr un vas si-l lasam sa se odihneasca.

In grasimea ramasa, adaugam untul si zaharul, lasam 3 minute, apoi adaugam sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja de portocala, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Stropim cu Grand Mariner si lasam sa evapore alcoolul.

Bucatile de carne se taie felii si se asezoneaza cu sosul format.

Se serveste cu piure de legume (pastarnac /telina) sau cu ce va place.

 

 

TIPS-URI

1

Carnea trebuie sa aiba miezul roze, nu preparati mult carnea

2

Se serveste cu vin rosul sec. Eu recomand "Lupi" de la Gitana sau un Pinot Noir

3

Spalati bine coaja citricelor ( in cazul in care nu aveti citrice bio) si indepartati surplusul de apa cu un prosop

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi