Piept de rata cu cirese

de Catalina L in Rata, 14 Iul 2017 | 253 vizualizari

 

Inca o reteta frantuzeasca :) un fel de mâncare delicios si uimitor, o combinatie dulce- sarat, o explozie pentru papilele gustative.
Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combina foarte bine cu fructe dulci.
Otetul balsamic da un pic de "peps". Combinat cu vinul rosu, cu supa de pui, lasat totul sa scada bine si legat cu unt, la sfarsit, se va obtine un sos minunat.
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/piept-de-rata-cu-cirese.html

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de rață de 400 g
  • 250 g de cireșe
  • 5 cl de vin rosu
  • 1 lingura de otet balsamic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 ml supă de pui
  • 20 g de unt
  • 1 lingurita dezahar
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu cirese:

Crestati pielea - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.


Puneti pieptul de rata cu pielea in jos intr-o tigaie anti-aderenta rece. Nu puneti grasime.


Rumeniti pieptul pe ambele parti - prajiti-l 4 minute pe fiecare parte, intorcandu-l de cateva ori.


Cand este bine rumenit, scadeti focul si aruncati grasimea lasata.


Lasati-l inca 4 minute, intorcandu-l din cand in cand.


Puneti sare si piper la sfarsit, cand este gatit.


Scoateti si lasati-l deoparte la cald.


Spalati ciresele si scoateti simburii.


Puneti la incalzit uleiul intr-o tigaie.


Sotati ciresele 2 - 3 minute.


Puneti zaharul deasupra, amestecati si gatiti inca 2 - 3 minute.


Scoateti ciresele si dati-le deoparte.


In aceeasi tigaie, puneti otetul balsamic si vinul rosu.


Lasati sa fiarba si sa reduca cateva minute. Adaugati zeama de pui.


Reduceti timp de 10 minute si cand este legat, adaugati untul si amestecati cu un tel.


Introduceti ciresele si amestecati-le bine in sosul obtinut.


Taiati pieptul de rata in felii.


Asezati intr-o farfurie carnea in forma de evantai, decorati cu ciresele si puneti sos deasupra.


Serviti imediat simplu sau cu legume verzi.

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti supa de pui, o puteti reconstitui (cu 10 cl de apa fierbinte si 1/3 de KUB).

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

merisor 1

17.07.2017, 18:44

Ooooo, ce bun! Am salivat instant

Xandrinne 1

19.07.2017, 08:28

Yummy!!

oanapl 1

14.08.2017, 22:48

Îmi plouă în gură!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu portocale