Piftelute de carne pe pat de legume

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 23 Noi 2013 | 875 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne amestec
  • 100 g paine
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • 3 dovlecei mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri sos de rosii
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftelute de carne pe pat de legume:

1.Prima data am spalat dovleceii,i-am taiat fasii,(dar numai partea verde) iar mijlocul l-am taiat marunt pe care l-am folosit la piftelute.(ca sa nu arunc).

2.Am facut compozitia pentru piftelute:am pus carnea,miezul de la dovlecei,painea inmuiata in apa si stoarsa bine,usturoiul pisat,patrunjelul tocat marunt,sare,piper,pesmet,ou si am mestecat mine.

3.Am pus o tigaie la foc,cu ulei si am lasat sa se incinga bine.Am facut piftelutele,pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit bine.Le-am scos p servetele.

4.Am taiat legumele fasii si intai am calit ceapa in 4 lg de ulei de masline,pana s-a inmuiat putin.Apoi am adaugat ardeii si dovleceii,am pus putina sare si am acoperit cu un capac.Am lasat circa 10 min.Am pus sosul de rosii si am potrivit de sare si piper si am mestecat,apoi am pus piftelutele (nu chiar pe toate) si am mai last 5 min.

Serviti calde cu un pireu de cartofi sau pur si simplu asa cum e.

Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute de carne pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

23.11.2013, 21:21

Cat de gustoase!

Krystyan Trendy 1

23.11.2013, 21:21

ce bunatate

Alina26 1

23.11.2013, 22:07

va multumesc mult pentru aprecieri!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!