Piftelute de carne pe pat de legume

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 23 Noi 2013 | 3362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne amestec
  • 100 g paine
  • 3 linguri pesmet
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • 3 dovlecei mici
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri sos de rosii
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftelute de carne pe pat de legume:

1.Prima data am spalat dovleceii,i-am taiat fasii,(dar numai partea verde) iar mijlocul l-am taiat marunt pe care l-am folosit la piftelute.(ca sa nu arunc).

2.Am facut compozitia pentru piftelute:am pus carnea,miezul de la dovlecei,painea inmuiata in apa si stoarsa bine,usturoiul pisat,patrunjelul tocat marunt,sare,piper,pesmet,ou si am mestecat mine.

3.Am pus o tigaie la foc,cu ulei si am lasat sa se incinga bine.Am facut piftelutele,pe care le-am dat prin pesmet si le-am prajit bine.Le-am scos p servetele.

4.Am taiat legumele fasii si intai am calit ceapa in 4 lg de ulei de masline,pana s-a inmuiat putin.Apoi am adaugat ardeii si dovleceii,am pus putina sare si am acoperit cu un capac.Am lasat circa 10 min.Am pus sosul de rosii si am potrivit de sare si piper si am mestecat,apoi am pus piftelutele (nu chiar pe toate) si am mai last 5 min.

Serviti calde cu un pireu de cartofi sau pur si simplu asa cum e.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute de carne pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifteluțe de cartofi cu leurdă