Piftie curcan

de Bucataras Diana in Curcan, 2 Ian 2017 | 872 vizualizari

 



Cam de vreo 4-5 ani, fac piftie de curcan (rar fac si de porc). Problema cu piftia de curcan este ca seamana un pic cu o loterie, orice carne de curcan as folosi cateodata se incheaga, altadata nu. Anul asta nu s-a inchegat singura si am folosit si cateva pliculete de gelatina.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg tacamuri curcan
  • 1 pulpa curcan
  • 3 aripi curcan (circa 1 kg)
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 150 g usturoi
  • dafin
  • piper boabe
  • sare
  • la nevoie gelatina
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie curcan:



Punem carnea la fiert in apa rece cu sare. Spumuim bine pana nu se mai formeaza spuma, apoi adaugam frunzele de dafin, piperul boabe, morcovii si ceapa. Lasam sa fiarba la foc mic, pana cand cade carnea de pe oase. Scoatem carnea si legumele din oala si o lasam sa se racoreasca, iar intre timp, luam un pic din zeama si o punem la congelator sa vedem daca se incheaga. Punem in zeama usturoiul pisat si potrivim de sare. Desfacem carnea de pe oase si o taiem bucatele. Strecuram zeama sa fie limpede. Daca nu avem noroc sa se inchege, acum este momentul sa folosim gelatina, pe care o preparam conform instructiunilor de pe plic. In functie de cat de putin/mult s-a inchegat, apreciem de cata gelatina este nevoie. Ca sa fiu sigura ca se incheaga dupa ce pun gelatina, dau iar cateva linguri de zeama de pifite la congelator. Dupa ce avem certitudinea ca pifita se va inchega, impartim carnea in boluri, cutii, castroane, etc, turnam zeama peste carne si scoatem pifita afara sau o bagam la frigider. Cine doreste, poate pune si rondele de morcovi si o frunza de patrunjel. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

03.01.2017, 18:09

Am mai facut si noi si iese tare buna!

miki_a 1

03.01.2017, 18:40

Foarte buna!

mirela0911 1

03.01.2017, 20:20

Buna di tat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Racitura cu pui (sau piftie)