Piftie de cocos

de Miha in Pui, 9 Ian 2010 | 12789 vizualizari

 

Dupa o reteta de Nicolae Olexiuc

 

INGREDIENTE

  • carne de cocos
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • sare
  • usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de cocos:

E de preferat sa punem cat mai multe oase: aripi, gheare, cosul pieptului, plus pieptul, care mai apoi il vom taia si adauga in piftie.

Carnea se pune intr-o oala cu apa rece si se lasa la fiert pana este gata sa dea in fiert si se ridica spuma. Se scoate carnea se spala din nou cu apa rece. Se umple oala din nou cu apa rece, in cantitate dubla fata de carne, se adauga ceapa, morcov, telina si se pune din nou la fiert.

Cand este gata se scoate carnea si zema se limpezeste cu albus de ou ( 3 lbusuri la 2,5 kg de carne). pentru a limpezi zeama se bat albusurile de cateva ori cu telul, adaugand o cantitate egala de apa rece. Se toarna cate putina zeama calduta in care a fiert carnea, amestecand mereu pana se termina toata cantitatea de zeama.

Se pune din nou la fiert, la foc mic, sa nu se prinda de fund, pana cand albusul se strange si zeama ramane limpede. La sfarsit se strecoara prin tifon.

Usturoiul se piseaza, se adauga in zeama calduta, se lasa putin, apoi se strecoara din nou.

Pieptul se taie/rupe fasii subtiri si se pune in boluri. Se decoreaza cu felii de morcov fiert. Se toarna deasupra zeama strecurata si se lasa sa se inchege la rece.

 

TIPS-URI

1

Deoarece zeama de pasare cu este suficient de gelatinoasa se adauga in timpul fiertului 50 g gelatina la 1 kg de zeama sau cat mai multe oase de pasare (eu n-am pus gelatina si a iesit inchegata bine)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu legume sote