Piftie de curcan

de Oana in Curcan, 2 Noi 2010 | 11755 vizualizari

 

Reteta de la Bunica, muah! Suuper buna!

 

INGREDIENTE

  • 3 aripi de curcan
  • un morcov mare
  • o telina mica
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • un plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Carnea se spala si se da in clocot, se arunca apa cu spuma si se pune carnea la fiert in apa curata, aproximativ 4 litri. Legumele se curata si se pun la fiert intregi, in oala cu carne. Se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se da focul mic si se fierbe pana scade apa la jumatate. Cand carnea incepe sa se desprinda de pe os se scoate si se lasa la racit, la fel si legumele. Carnea se desface bucatele si se aseaza intr-un vas de iena sau in boluri, morcovul se taie rondele si se aseaza de decor printre carne. Gelatina se hidrateaza in cateva linguri cu apa rece. Usturoiul se curata, se zdrobeste bine si se adauga in zeama calduta, se lasa acoperit 10 minute. Gelatina se baga in cuptorul cu microunde cateva secunde pana devine usor lichida si se topesc granulele, mare atentie sa nu fiarba! Se adauga in zeama cu usturoi, apoi se strecoara. Se vantura zeama de 2-3 ori, apoi se adauga peste carne. Se pune la rece cateva ore pana se incheaga bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bucataras Medi 1

02.11.2010, 21:06

pentru maine la serviciu sa iei 2 portii ca te voi vizita..............

nadina73 1

03.11.2010, 02:22

super bun,ne place si noua mai ai ca venim cu ceapa verde (asa o papam noi)

Oana 1

03.11.2010, 17:06

Ah, Medi, azi am fost libera Multumesc pt. aprecieri! Vanila, am facut in cateva boluri si restul intr-un vas dreptunghiular de iena, se taie perfect si arata si bine

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Copane de curcan la cuptor