Piftie de porc

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2013 | 2404 vizualizari

 

Piftia de porc este printre preferatele mele din preparatele de porc.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan
  • 2 picioare(adidasi)
  • 1 ureche
  • 2 foi dafin
  • o lingurita piper boabe
  • sare dupa gust
  • 2 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa.


Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede.


Dupa ce au dat in clocot ,adauga foile de dafin,piperul si lasa focul mic pana scade la jumatate.Asta inseamna sa fiarba 7-8 ore.


Cand carnea a cazut de pe oase si zeama se lipeste de mana este gata.


Se scoate carnea,se curata de pe os si se taie marunt.


La fel se procedeaza si cu urechea.


Picioarele de porc (adidasii) se curata de zgarciuri.


Tot ce am obtinut din curatare se repartizeaza i castroane,boluri sau tavi.


Cand zeama s-a racit se adauga usturoiul pisat amestecand bine.


Zeama se strecoara si se toarna peste carnea din castroane.


Se lasa sa se intareasca,apoi se baga in frigider.


Se poate servi cu hran ras.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

01.01.2014, 23:40

Vai cum arataaaa! Buni scumpa...excelenta reteta! La multi ani!

Lia_ 1

02.01.2014, 06:29

e preferata sora-mii, eu nu le am cu raciturile

cristeena20 1

02.01.2014, 20:00

Multumesc..o pun la favorite..eu sincera sa fiu nu am avut niciodata ocazia sa fac eu insami deoarece mama era mereu cea care facea. Reteta dvs imi place tar emult si trebuie sa o incerc cand ma intorc acasa la bucataria mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc portionata