Piftie de porc

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2013 | 2275 vizualizari

 

Piftia de porc este printre preferatele mele din preparatele de porc.

 

INGREDIENTE

  • un ciolan
  • 2 picioare(adidasi)
  • 1 ureche
  • 2 foi dafin
  • o lingurita piper boabe
  • sare dupa gust
  • 2 capatani de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc:

Toate ingredientele de porc se spala bine si se pun la fiert intr-o oala de 10 l cu apa.


Se fierb la foc iute pana dau in clocot, se spumuiesc de mai multe ori pentru a iesi aspicul limpede.


Dupa ce au dat in clocot ,adauga foile de dafin,piperul si lasa focul mic pana scade la jumatate.Asta inseamna sa fiarba 7-8 ore.


Cand carnea a cazut de pe oase si zeama se lipeste de mana este gata.


Se scoate carnea,se curata de pe os si se taie marunt.


La fel se procedeaza si cu urechea.


Picioarele de porc (adidasii) se curata de zgarciuri.


Tot ce am obtinut din curatare se repartizeaza i castroane,boluri sau tavi.


Cand zeama s-a racit se adauga usturoiul pisat amestecand bine.


Zeama se strecoara si se toarna peste carnea din castroane.


Se lasa sa se intareasca,apoi se baga in frigider.


Se poate servi cu hran ras.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

01.01.2014, 23:40

Vai cum arataaaa! Buni scumpa...excelenta reteta! La multi ani!

Lia_ 1

02.01.2014, 06:29

e preferata sora-mii, eu nu le am cu raciturile

cristeena20 1

02.01.2014, 20:00

Multumesc..o pun la favorite..eu sincera sa fiu nu am avut niciodata ocazia sa fac eu insami deoarece mama era mereu cea care facea. Reteta dvs imi place tar emult si trebuie sa o incerc cand ma intorc acasa la bucataria mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )