Piftie de porc/racituri

de diaconta in Porc, 3 Dec 2018 | 307 vizualizari

 

O reţetă românească pe care am pregătit-o de nenumărate ori, doar ca nu am scris reţeta.
Sunt convinsă că exista mai multe variante de pregătire a piftiei, în funcţie de zona ţării sau preferinţele fiecaruia dintre noi.
Aşa că m-am gândit să vă spun cum o pregătim noi.

 

INGREDIENTE

In functie de cantitatea dorita,puteţi sa puneţi mai multa carne si apa,preferabil carnea sa fie cu os si şoric. Eu am obtinut un vas de aproximativ 2.5 litri si unul mititel,mai de moft aşa

  • 2 picioare de porc(partea cu unghia)
  • 1 buc. rasol de porc cu mai multa carne
  • 1 buc.coada de porc
  • 2-3 morcovi
  • 4-5 catei de usturoi
  • Sare dupa gust
  • Boabe de piper
  • Apa rece pentru fiert
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc/racituri:

Carnea se spala foarte bine si se curata daca este cazul. Se pune într-un vas încapator, în care sa putem adauga si suficient lichid pentru fiert.


Am pus apa în oala. Daca va place sa fie mai multa piftie/aspic decât carne, va trebui sa puneti mai multa apa, mai ales ca nu veti mai putea adauga apa dupa aceea.


Noi am folosit o oala mai larga de 6 litri, am pus apa cât sa acopere foarte bine carnea, sa depaseasca cu vreo 15 cm.


Am pus apoi o lingurita de sare si boabele de piper.


Am lasat sa fiarba la foc foarte mic, altfel se va tulbura lichidul.


Se culege spuma ce se formeaza la suprafata în timpul fiertului.


Se poate sa fie nevoie sa fiarba câteva ore pâna sa fie gata.


Dupa aproximativ 3 ore, am pus morcovii curatati si usturoiul tocat.


Daca este nevoie, mai adaugati sare.


Am mai fiert pâna s-au fiert si morcovii.


Când carnea se desprinde de pe os, putem sa verificam si daca lichidul se încheaga.


Luam o lingura de lichid si îl punem pe o farfurioara rece.


Daca se încheaga, putem sa oprim focul si sa lasam sa se aseze câteva minute.


Putem de asemenea sa verificam daca piftia este gata luând putin lichid între degete, daca degetele se lipesc, ar trebui sa fie gata.


Am scos carnea într-un vas si am strecurat lichidul printr-o sita foarte fina.


Am desfacut toata carnea de pe oase. Soricul l-am curatat de grasime.


In vasul în care am pus piftia, am asezat bucati de carne, soric si morcov.


In vasul mai mic am pus si un ou fiert si patrunjel verde.


Am pus apoi lichidul peste carne. Am cules grasimea de la suprafata cu ajutorul unui servetel de hârtie,apoi le-am lasat în camara sa se închege.


Am presarat deasupra boia de ardei.


S-aveţi poftă !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc/racituri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

11.12.2018, 22:25

Frumoasa raci . Am mai vorbit pe undeva despre ea

diaconta 1

12.12.2018, 09:47

Mihaela,te-ai mai intalnit cu ea zici? ))))

diaconta 1

12.12.2018, 09:48

Ancutsa,e si preferata noastra,dar nu doar de sarbatori

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cozonacul bunicii
  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!