Pilaf cu carne de curcan si mini-carote

de Bucataras Medi in Curcan, 24 Mai 2012 | 1708 vizualizari

 

Pilaful este unul din cele mai usoare mancaruri pe care le poti prepara.Poate fi folosit drept garnitura sau ca fel principal.Il putem prepara cu legume,carne sau o combinatie de legume si carne.
Si pentru ca imi plac minicarotele(si aici ma refer si la gust dar si la aspect) am hotarat de aceasta data sa le folosesc la "confectionarea" unui pilaf cu carne de curcan.

 

INGREDIENTE

  • o cana cu orez
  • o pulpa superioara de curcan dezosata
  • 3 fire ceapa verde
  • o mana mini-carote
  • 5-6 linguri cu ulei de masline(mie imi place pilaful sa fie mai gras)
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu carne de curcan si mini-carote:

Carnea se taie cuburi mai mari si se condimenteaza cu sare si piper. Incingem intr-o tigaie( mai inalta) uleiul si rumenim carnea. Scoatem carnea astfel rumenita pe o farfurie iar ceapa taiata marunt si mini-carotele le calim in uleiul ramas de la prajirea carnii. Adaugam un pahar cu apa si carnea rumenita peste legumele calite si lasam sa fiarba la foc potrivit,sub capac ,circa 10 min. dupa care adaugam orezul ales si spalat si 3 cani cu apa calda(eu folosesc proportia 1 cana orez/3 cani apa). Condimentam cu sare, adaugam si patrunjel verde tocat marunt si amestecam pentru o buna omogenizare. Lasam sa fiarba (fara a amesteca in el decat atunci cand simtim ca a scazut) la foc mic circa 15 min.(al dente) Daca mai este nevoie mai adaugam apa, astfel incat la final deasupra orezului sa mai ramana ceva lichid.. Tragem de pe foc si lasam sub capac circa 10-15 min.. pana cand orezul absoarbe tot lichidul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu carne de curcan si mini-carote" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

mirela0911 1

24.05.2012, 21:42

e bun!

iri_iri 1

24.05.2012, 23:42

Bya Ralu 1

24.05.2012, 23:59

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu arome orientale