Pilaf cu dovlecei

de miki_a in Mancaruri de post, 28 Mar 2015 | 2860 vizualizari

 

O mancare simpla, gustoasa si rapida, numai buna pentru zilele de post si nu numai...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. orez;
  • 2 cepe galbene uscate;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac mic;
  • 1 dovlecel;
  • verdeata (marar, patrunjel);
  • ulei pentru calit;
  • sare, piper;
  • apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu dovlecei:

Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare.

Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de ulei pe care il punem la infierbantat.

Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit.

Cat se caleste ceapa, spalam si curatam morcovul si pastarnacul pe care ii dam pe razatoarea mica. Ii adaugam peste ceapa usor calita si amestecam usor.

Cat se calesc legumele din tigaie, spalam si curatam dovlecelul, il taiem cubulete potrivite si il adaugam in tigaie peste celelalte legume. Cand dovlecelul s-a inmuiat adaugam orezul spalat si uniformizam amestecul.

Adaugam 2 1/2 - 3 cani de apa calda, usor sarata, in mai multe etape (respectati intotdeauna raportul cereala uscata / apa de 1:3 atunci cand fiebeti orez) pana cand bobul de orez este fiert al dente.

Cand adaugati apa peste orez evitati amestecarea, altfel orezul va deveni inestetic (se terciueste).

La final adaugati verdeata tocata marunt.

Servici cald, rece, cu salate, muraturi, bucati de carnita, alaturi de un pahar de vin alb sec.

 

 

 

TIPS-URI

1

Acest preparat se poate face si la cuptor. Caliti legumele, adaugati orezul, amestecati, puneti 3 cani de apa si dati la cuptor incalzit in prealabil la foc mijlociu. Spre final adaugati verdeata tocata. Aceasta varianta dureaza mai mult.

2

Puteti folosi ce legume va plac (mai putin morcov, un ardei in plus, o feliuta de telina rasa sau o tulpina taiata marunt, depinde si de ce aveti la indemana).

3

Apa poate fi inlocuita cu zeama de carne si uleiul cu unt.

4

Orezul poate fi si nespalat (dar ales de impuritati). Amidonul de pe boabe va forma un aliaj cremos (atentie la timpul de fiert, boabele sa nu devina foarte moi pentru ca atunci orezul va deveni greu digerabil).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

miki_a 1

29.03.2015, 11:41

Multumesc Dante!

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 17:39

miki_a 1

29.03.2015, 18:44

Multumesc Roxana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!