Pilaf cu dovlecei

de miki_a in Mancaruri de post, 28 Mar 2015 | 3610 vizualizari

 

O mancare simpla, gustoasa si rapida, numai buna pentru zilele de post si nu numai...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. orez;
  • 2 cepe galbene uscate;
  • 2 morcovi;
  • 1 pastarnac mic;
  • 1 dovlecel;
  • verdeata (marar, patrunjel);
  • ulei pentru calit;
  • sare, piper;
  • apa.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu dovlecei:

Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare.


Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de ulei pe care il punem la infierbantat.


Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit.


Cat se caleste ceapa, spalam si curatam morcovul si pastarnacul pe care ii dam pe razatoarea mica. Ii adaugam peste ceapa usor calita si amestecam usor.


Cat se calesc legumele din tigaie, spalam si curatam dovlecelul, il taiem cubulete potrivite si il adaugam in tigaie peste celelalte legume. Cand dovlecelul s-a inmuiat adaugam orezul spalat si uniformizam amestecul.


Adaugam 2 1/2 - 3 cani de apa calda, usor sarata, in mai multe etape (respectati intotdeauna raportul cereala uscata / apa de 1:3 atunci cand fiebeti orez) pana cand bobul de orez este fiert al dente.


Cand adaugati apa peste orez evitati amestecarea, altfel orezul va deveni inestetic (se terciueste).


La final adaugati verdeata tocata marunt.


Servici cald, rece, cu salate, muraturi, bucati de carnita, alaturi de un pahar de vin alb sec.



 

TIPS-URI

1

Acest preparat se poate face si la cuptor. Caliti legumele, adaugati orezul, amestecati, puneti 3 cani de apa si dati la cuptor incalzit in prealabil la foc mijlociu. Spre final adaugati verdeata tocata. Aceasta varianta dureaza mai mult.

2

Puteti folosi ce legume va plac (mai putin morcov, un ardei in plus, o feliuta de telina rasa sau o tulpina taiata marunt, depinde si de ce aveti la indemana).

3

Apa poate fi inlocuita cu zeama de carne si uleiul cu unt.

4

Orezul poate fi si nespalat (dar ales de impuritati). Amidonul de pe boabe va forma un aliaj cremos (atentie la timpul de fiert, boabele sa nu devina foarte moi pentru ca atunci orezul va deveni greu digerabil).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

miki_a 1

29.03.2015, 11:41

Multumesc Dante!

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 17:39

miki_a 1

29.03.2015, 18:44

Multumesc Roxana!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sarbesc