Pilaf cu galbiori

de Corinuta in Mancaruri de post, 6 Aug 2013 | 2103 vizualizari

 

Mai frumos si mai spectaculos trebuia sa iasa, dar nah, macar e bun! Tare imi plac ciupercile si de cand am descoperit ca nemtii importa galbiori, m-am abonat si eu la o caserola pe saptamana :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez
  • 200 g galbiori
  • 2 cepe rosii
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 cani supa de pui sau apa
  • sare, piper macinat, chilli
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu galbiori:

Se curata legumele si se toaca dupa preferinta, eu ceapa am taiat-o cubulete, ardeiul felii, iar morcovul l-am dat prin razatoarea mare. Se pune ceapa la calit in uleiul incins, se adauga morcovul, iar apoi ardeiul. 

Intre timp se spala bine galbiorii si se toaca grosier, apoi se pun si ei la calit. Cand s-au inmuiat legumele, se adauga orezul spalat bine, se amesteca cateva minute, apoi se adauga supa calda si se lasa sa fiarba. Se condimenteaza cu sare, piper si chilli, iar cand orezul a absorbit toata supa se ia de pe foc.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura, cum doriti.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti supa de pui, adaugati apa calda si putin condiment pentru supa de pui, sau doar apa

2

la sfarsit puteti presara peste pilaf putina verdeata tocata

RETETA IN IMAGINI

Pilaf cu galbiori-0
Pilaf cu galbiori-1
Pilaf cu galbiori-2
Pilaf cu galbiori-3
Pilaf cu galbiori-4
Pilaf cu galbiori-5
Pilaf cu galbiori-6
Pilaf cu galbiori-7

COMENTARII (20)

kukibella

kukibella 1

06.08.2013, 17:30

mamaieelena

mamaieelena 1

06.08.2013, 18:49

delicios

Corinuta

Corinuta 1

06.08.2013, 22:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!