Pilaf cu legume

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 28 Iul 2013 | 57449 vizualizari

 

Un preparat simplu, folosit ca fel pricipal sau ca si garnitura, dar foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • putin ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu legume:

Spalam orezul si il punem intr-un vas.


Punem o parte de apa peste el si il lasam asa pana ne ocupam de pregatirea legumelor.


Taiem ardeiul cubulete, morcovii ii dam pe razatoarea cu gauri mari si ceapa o tocam marunt.


Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras. Amestecam si avem grija sa nu se arda legumele.


Cand ceapa devine sticloasa, adaugam orezul cu tot cu apa in care a stat, punem si restul de apa (cele doua masuri), amestecam, potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba 15-20 minute, timp in care amestecam des, astfel incat pilaful sa nu se lipeasca de fundul vasului.


Vom observa ca orezul se va umfla si apa va scadea.


Oprim focul, adaugam patrunjel verde tocat, lasam putin la racit si servim.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

laura_n 1

29.07.2013, 14:05

ce bun, am facut si eu azi

tanyapatap 1

27.08.2013, 16:22

Imi place!

babi5 1

30.08.2013, 15:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert fursecuri cu branza

de Lau 9

ieri la 21:36

Aperitiv triunghiuri cu branza

ieri la 21:16

Desert strudel cu visine, cocos si sirop de artar

de RuxyRux 9

ieri la 20:25

Desert tort cu marshmallows si coacaze

de Lau 9

ieri la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Legume colorate la grill