Pilaf cu morcovi si ceapa

de RODIMUR in Mancaruri de post, 26 Noi 2018 | 11242 vizualizari

 

Plecând de la o rețetă de regim, am ajuns la acest preparat foarte gustos, care poate fi servit atât ca mâncare de post, cât și ca garnitură, sau ca tranziție de la o dietă strictă, la una normală.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de orez
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu morcovi si ceapa:

Orezul se alege, se spală bine în 3-4 ape și se pune la fiert, la foc mediu.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se pătrund și devin transparente.

Se curăță morcovii, se spală, se răzuiesc pe răzătoarea mare și se călesc împreună cu cepele, până ce se înmoaie.

Cățeii de usturoi se curăță, se spală, se taie fin și se adaugă în tigaie, peste cepe și morcovi. Când cepele, usturoiul și morcovii s-au înmuiat, se adaugă 3-4 linguri de apă și se mai lasă tigaia cu legume pe foc, până ce scade lichidul.

Când orezul a fiert, se adaugă legumele călite, se mai lasă la foc mic încă 2-3 minute, amestecând mereu, ca să nu se prindă de fundul vasului, se condimentează cu sare, piper și oregano, după gust și apoi se oprește focul de la aragaz.

Se poate servi cald, așa cum este, sau se poate turna, de fierbinte, în forme curate, unse cu ulei, care se răstoarnă, după 2 minute pe farfuria pentru servit. Se poate decora cu felii de morcovi, sotate în prealabil.

TIPS-URI

1

Folosiți orez de calitate, cu bob mare.

2

Spălați bine orezul, până ce apa nu mai este foarte tulbure.

3

Adăugați suficientă apă la pilaf, când fierbe și amestecați din când în când, ca să nu scadă de tot și să se prindă de fundul vasului.

4

Nu adăugați legumele călite în orez, decât după ce s-au înmuiat bine și a scăzut lichidul.

5

Puteți folosi, pentru gust și alte condimente, care vă plac.

6

Pilaful trebuie să fie legat și bine scăzut, nu apos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu morcovi si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

RODIMUR 1

02.12.2018, 09:52

Îți mulșumesc frumos, Dantes!

Lina24 1

14.03.2019, 20:11

Arata delicios

RODIMUR 1

14.03.2019, 20:55

Îți mulțumesc frumos, Lina, pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Naut cu ciuperci si spanac in sos de rosii