Pilaf cu pui si ciuperci

de Irina in Pui, 8 Iul 2015 | 2629 vizualizari

 

Pentru a pregati pilaful am folosit "Puiul Fericit" de la Agricola Bacau, apropiat ca gust si fragezime de cel de curte. O reteta foarte simpla si gustoasa, o prepar destul de des, pentru ca e pe placul intregii mele familii, inclusiv al lui Matei, daca intelegeti ce vreau sa zic...:))

 

INGREDIENTE

  • jumatate de pui Agricola Bacau
  • 2 cepe
  • 250 g orez
  • 10 ciuperci champignon
  • sare
  • piper
  • ulei
  • apa (in proportie de 3/1 fata de orez)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu pui si ciuperci:

Am portionat puiul in bucati si am folosit pentru prepararea pilafului: o bucata de piept, o pulpa, o aripioara si jumatate de spate.


Ceapa tocata am pus-o in ulei incins la inabusit (am adaugat o cescuta de apa peste si am acoperit cu capacul).


Dupa ce ceapa s-a inmuiat am adaugat carnea, am lasat-o sa se patrunda nitel intorcand-o pe ambele parti, apoi am adaugat orezul si apa. Am acoperit vasul cu capacul si am lasat pilaful sa se faca.


Intr-o tigaie am calit nitel ciupercile in unt si cand orezul a fiert, le-am adaugat peste pilaf.


Am condimentat cu sare si piper si am oprit focul.


Va poftesc si pe voi la o portie de pilaf, cu siguranta va fi pe placul vostru! :)

 

TIPS-URI

1

orez/apa=1/3

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Irina 1

09.07.2015, 10:47

Vaaai, merci, Khristiana! L-am mancat! Am corectat acum!

Irina 1

09.07.2015, 10:51

Anca, am facut anul trecut salata de varza rosie murata, e o bunatate!

Aletta 1

09.07.2015, 12:38

Ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui