Pilaf cu pulpa de porc dezosata

de babi5 in Porc, 27 Sep 2014 | 756 vizualizari

 

O mincare usoara si spornica, o fac mai mereu cu diverse combinatii , pentru batrinii mei .Cred ca ar fi binevenita o rubrica cu retete si pentru Batrini..

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg pulpa porc dezosata
  • 400 gr orez
  • 2 cepe mai maricele
  • 2 ardei galbeni
  • 1 ardei rosu
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel (mai mare)
  • 1 felie telina
  • frunze patrunjel
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingura vegeta
  • piper
  • 1 foaie dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu pulpa de porc dezosata:

Zarzavaturile,ceapa si ardeiul se curata se spala si se toaca marunt apoi se pun intr-o oala ( a mea de 4,5 l)  impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit.Carnea o taiem bucatele( ca si la gulas): o spalam bine apoi  dupa ce zarzavatul s-a calit o adaugam peste zarzavat lasind impreuna 10 minute amestecind din cind in cind,apoi adaugam apa fierbinte 3 l.  

Potrivim de sare,piper, vegeta punem foaia de dafin acoperim si lasam sa fiarba la foc mic

Intre timp spalam orezul  din citeva ape apoi il lasam in apa pina il punem la fiert.Cind carnea este aproape fiarta adaugam orezul si lasam sa fiarba 10-15minute dupa care oprim focul ,asezonam cu patrunjel verde si lasam acoperit pina orezul isi mareste complet volumul.Se serveste cald alaturi de salate sau muraturi

 

TIPS-URI

1

Un fel de mincare o putem numi si de regim

2

Alaturi se pot servi salate proaspete sau muraturi

3

Cei care doriti sa iasa mai consistent respectati proportia de 3/1

4

Eu am folosit mai multa apa fiindca l-am dorit mai fluid

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu pulpa de porc dezosata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

27.09.2014, 20:18

O bunatate!

alilianaa 1

27.09.2014, 20:53

tare bun..

babi5 1

28.09.2014, 01:24

Multumesc alilianaa, Bunica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Caltabosi /cartabosi de casa

Caltabosi...

ieri la 23:48

Salata mexicana de primavara

de Rux 9

Salata mexicana...

ieri la 20:37

Churros cu parmezan

de Rux 9

Churros cu parmezan

ieri la 20:01

Salată de pui, țelină, mere, morcovi și miez de nucă

Salată de pui,...

ieri la 19:09