Pilaf de orez cu pui la cuptor

de simona72 in Pui, 1 Oct 2013 | 13682 vizualizari

 

Nu am mai facut pilaf de mult timp, dar cum imi trec prin fata ochilor zilnic foarte multe retete bune, mi-a facut cu ochiul un pilaf sarbesc....asa ca azi am facut pilaful pe care-l fac eu de obicei...nu stiu daca-i sarbesc, romanesc, conteaza ca este bun...

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui dezosate
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingura ulei de masline
  • pt pilaf:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov maricel
  • 2 rosii
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana orez
  • 2 cani si jumatate de apa
  • 1 legatura patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui la cuptor:

Carnea de pui splata si taiata in bucati mai mari, se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se prajeste putin in 1 lingura ulei de masline. se scoate si se da deoparte, iar in tigaia in care am prajit carnea punem inca 2-3 linguri ulei de masline, prazul curatat si spalat si taiat rondele. Dupa ce s-a calit prazul se adauga morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari si ardeiul taiat julien. se lasa sa se caleasca toate 5 minute, se adauga rosiile curatate de coaja si taiate in cuburi mari, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se mai lasa 2-3 minute pe foc sa se caleasca toate. Pregatim un vas termorezistent in care punem legumele calite, orezul spalat, apa necesara pilafului si amestecam. Deasupra punem carnea de pui, acoperim vasul cu capac si dam la cuptorul incins la 160-170 grade pt 1 ora. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

serviti cu muraturi

2

aveti grija sa nu lasati orezul prea mult in cuptor sa se terciuiasca...se poate verifica dupa 30-40 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (24)

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:03

gustos pilaful

Alexandra Burz 1

28.02.2014, 08:02

Super bunn

ella 87 1

19.12.2016, 14:20

Acum îl execut, dar cu carne de curcan, să vedem cum iese

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu sos de arahide - reteta africana

ieri la 22:05

Tort cu crema de ness si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 21:40

CIORBA DE IED CU LEUSTEAN

ieri la 21:34