Pilaf de orez cu pui si ciuperci

de Ghinnni in Pui, 29 Mar 2010 | 63837 vizualizari

 

Stiati ca:

… orezul este alimentul de baza pentru mai mult de jumatate din populatia planetei?
... orezul este folosit in alimentatie, dar si la productia unor medicamente, a amidonului, a berii si a alcoolului?
... paiele de orez sunt folosite la fabricarea hartiei si a cartonului?
... anul 2004 a fost proclamat "Anul international al orezului"?


Traditional ... pilaful se servea drept fel principal si avea in compozitie carne de pui sau peste.
Astazi ... pilaful se serveste drept garnitura la diferite mancaruri din carne.
Eu ... m-am intors la traditie si am pregatit pilaf de orez cu pui si ciuperci ...

Complexitate: redusa
Timp de preparare: sub 60 de minute
Numar portii: 4
Calorii: 500/portie
Pret aproximativ: 10 ron (piept de pui dezosat) + 4 ron (ciuperci) + 1.5 ron (orez) + 1 ron (morcovii) + 1 ron (ceapa) + 3 (ardei gras rosu) + 1 ron (ardei capia verde) + 0.5 ron (1/2 legatura patrunjel) = 22 ron

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept de pui dezosat;
  • 400 gr ciuperci din conserva; 
  • 150 gr orez;
  •  2 morcovi;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 ardei capia verde;
  • 2 lingurite cu Maggi, Secretul Gustului;
  • 1/2 lingurita cu condiment special pentru pilaf de la Fuchs; 
  • 1/2 legatura patrunjel;
  • 2 lingurite cu sare. 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si ciuperci:

...punem pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa si sare;

... pregatim legumele: taiem ceapa marunt, pe morcovi ii dam prin razatoarea mare, iar pe ardei (rosu si verde) ii taiem cubulete...

... intr-o oala (capacitate: 2l) punem doua linguri cu ulei ... asezam oala pe aragaz (foc mediu) si adaugam ceapa ...lasam cateva minute la calit amestecand continuu, apoi adaugam morcovii si ardeii...

...lasam legumele cateva minute la calit...apoi adaugam orezul (150 gr de orez = 1 cana de 250 ml)... mai lasam 1 minut orezul la calit si apoi adaugam 1 l de apa, sare si lasam sa fiarba...

...in momentul in care orezul este aproape fiert punem ciupercile...

..adaugam condimentele (cele speciale de la Fuchs si delicat) si verificam de sare...

...intre timp pregatim pieptul de pui...cand pieptul de pui este fiert il luam de pe foc, il spalam si il taiem cubulete...apoi il punem la prajit pentru doar 5 minute..

...la final adaugam puiul si patrunjelul tocat marunt..

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

29.03.2010, 15:33

foarte bun imi place foarte mult

Rocsi 1

29.03.2010, 17:06

bun bun

Ghinnni 1

29.03.2010, 20:36

Va multumesc fetelor pentru comentarii! E cel mai de vis blog de gastronomie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!